Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ενηλικιωθεί επιτέλους!

Η αδράνεια της κοινωνίας και η ηττοπάθεια σε συνδυασμό με τον φόβο και την αβεβαιότητα οδηγούν σε αυτοκτονικές τάσεις, οι οποίες θα εκφραστούν μέσα από την ψήφο στον Τσίπρα.

Ακούω τραπεζικό υπάλληλο ιδιωτικής τράπεζας να λέει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα επειδή βαρέθηκε να πληρώνει φόρους

και μειώθηκε το εισόδημα του. Οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ίδια διότι μειώθηκε το εισόδημα τους κατά 40%, οι συνταξιούχοι τα ίδια κλπ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίστηκαν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όσοι εργάζονται δεν πληρώνονται τακτικά ...

Όλη η κοινωνία έχει ανασφάλεια και επιδεινώνεται η κατάσταση από την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής.

Και το ερώτημα είναι τι άλλο έχουμε να χάσουμε εάν εκλεγεί ο Τσίπρας;

Ζητάμε κομματική πειθαρχία από τα στελέχη μας όταν δεν έχουμε καταφέρει να κατανοήσουν ένα λογικό πλάνο που θα εκτόνωνε την κατάσταση που βιώνουμε.

Οι κομματικοί σχηματισμοί καταρρέουν διότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον. Είχαν σχεδιαστεί σε άλλες εποχές για διαφορετικούς λόγους και σκοπούς, δεν χρειάζονται κομματάρχες πλέον για να φτάσει το μήνυμα στη βάση, ούτε ρουσφέτια γίνονται πλέον και το να στείλεις ένα μήνυμα στον βουλευτή είναι εύκολο με ένα SMS , e-Mail, Facebook κλπ.

Ιδεολογικά έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, θυμάστε τα μπλε και πράσινα καφενεία ; Ο νέος διαχωρισμός τείνει να γίνει μεταξύ ανέργων και εργαζομένων. Είναι διάχυτη δε, η αντίληψη ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης δεν θα ξεμπλέξει ποτέ με τα χρέη του, είτε σε τράπεζες είτε στο δημόσιο.

Η μεγάλη σύγχυση γίνεται όταν συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Ανδρέα, μόνο που το 1981 η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΣ !

Πιστεύουν όλοι οι παραπάνω ότι θα τους λύσει τα προβλήματα ο Τσίπρας; ΟΧΙ , αλλά πρέπει κάποιον να τιμωρήσουν για τα προβλήματα τους, Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα μεγαλώσουν τα προβλήματα....

´Η μήπως ελπίζουν σε κάτι άλλο; Την ολική καταστροφή για παράδειγμα που θα συμπαρασύρει στο ίδιο επίπεδο όλη την κοινωνία, μηδενίζοντας τις οικονομικές διαφορές και την διαγραφή των χρεών τους;

Κάποιοι πιο αριστεροί πιστεύουν ότι ο Αλέξης θα επαναφέρει στο δημόσιο την πρότερη κατάσταση αφού όλα θα είναι κρατικά , άρα θα αποκατασταθούν οι μισθοί!

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ότι πρέπει το κράτος (αόριστα) να βρει μια λύση, όπως για παράδειγμα να φέρει εργάτη να εκχιονίσει την είσοδο του σπιτιού μου. ...

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να καταλογίσει στον εαυτό του το μέρος του προβλήματος που του αναλογεί και ας είναι συνταξιούχος από τα 45 του.

Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε ότι το κράτος είναι ένας οικονομικός οργανισμός με έξοδα και έσοδα που θέλει ορθή διαχείριση και αποτελεσματική διοίκηση.

Πόσο δύσκολο είναι να μην θεωρούμε δεδομένο ότι θα πηγαίνουμε σε ένα ΑΤΜ και θα βγάζουμε χρήματα εσαεί;

Γιατί νομίζουμε ότι η Δυτική Ευρώπη την οποία θαυμάζουμε για την οργάνωση της και τον σύγχρονο πολιτισμό της στην οποία όλοι λένε «καλημέρα «, θα μας δίνει πακέτα Ντελόρ και ΚΠΣ για να τα τρώμε με Ρωσίδες πουτάνες και πούρα, στην Αράχοβα και την Μύκονο, σε κότερα και Mercedes, ενώ αυτοί θα δουλεύουν, θα παράγουν και θα μας χρηματοδοτούν;

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και λαμόγια, ποτέ στην ιστορία δεν ήταν. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μοιάσουμε των πατεράδων και παππούδων μας, οι οποίοι δούλευαν και παρήγαγαν τα πάντα! Οι Ιταλοί είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση!

Η ζωή με δανεικά, εύκολα χρήματα τελείωσε, πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί. Το κράτος πρέπει να εισπράττει για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Μόνο έτσι θα εξορθολογιστεί η οικονομία, θα ελαφρυνθούν οι φορολογικές εισφορές και θα γίνουμε σοβαρή κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται το κόστος ενός δρόμου, σχολείου, νοσοκομείου κλπ, να είναι 10 του μέσου ευρωπαϊκού, δεν μπορεί να είμαστε πρώτοι στην διαφθορά. Δεν είναι Ελληνικό αυτό το κράτος !

Οι Έλληνες πάντα ήταν πρωτοπόροι, πάντα αγωνιστές!

Πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση σύντομα, όπως και το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους και να έχουμε ένα σχέδιο, μια βάση επανεκκίνησης!

Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός εκτός του Α. Σαμάρα να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή, όποια άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική και θα μας οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις!

Ελπίζω να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη κράτους πολίτη, η οποία διαταράχθηκε επί Τουρκοκρατίας και δεν επανήλθε ποτέ !

Ελπίζω να λογικευτούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σαν πολίτες, ψηφοφόροι.

Ελπίζω αυτή η κρίση να μας κάνει σοβαρότερους, αποτελεσματικότερους και ορθολογιστές.

Πρέπει να ενηλικιωθεί η Ελληνική κοινωνία και να γίνει εφάμιλλη των δανειστών μας !

Jim Beam

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα