Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μια «ιδιαιτερότητα» για τον υπόλοιπο κόσμο

Πριν από περίπου έξι μήνες γράφαμε στο Antinews το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» ενός ευρύτερου νομισματικού πολέμου, που έχει στο στόχαστρο το ευρώ, τον βαθύ δηλαδή πυρήνα της ευρωζώνης.

Όπως σημειώναμε τότε «το πολιτικό ρίσκο που δημιουργείται από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, είναι

τεράστιο. Το domino effect που θα προκαλέσει ένας τέτοιος κίνδυνος, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Είναι σε κάθε περίπτωση προφανές πως θα γεννηθούν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, στη χώρα που θα επιχειρήσει τη γενναία έξοδο. Κανείς στην Ευρώπη δε θα ήθελε να ρισκάρει μια πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση. Ακριβώς γιατί σε βάθος χρόνου θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και της Γερμανίας». Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν ήταν σε καμία περίπτωση σαφές, αν οι ρωγμές που προκαλεί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ο Αλέξης Τσίπρας, είναι απόρροια της ανικανότητάς του και των ιδεοληπτικών εμμονών του ή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου. Τώρα πλέον έχουμε βεβαιωθεί πως πρόκειται για ένα καταστρεπτικό μίγμα και των δύο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν πολιτικός καμικάζι, από αυτούς που μπαίνουν μέσα σε ένα μπαρ και ανατινάσσονται. Αυτοί χάνουν τη ζωή τους, διαλύεται όμως και το μπαρ και προφανώς σκοτώνονται όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέσα. Και ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθούν και να σωθούν όσοι βρίσκονται μέσα, είναι να εμποδίσουν την είσοδο στον καμικάζι.

Grexit, προσφυγικό, Σένγκεν, χρησιμοποιούνται ως «χρήσιμες αφορμές» για την ολοένα και μεγαλύτερη απομάκρυνση της χώρας από τον πυρήνα της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα έχει ήδη μπει -ατύπως- σε ένα ειδικό καθεστώς, σε μια ειδική σχέση, αντιμετωπιζόμενη πλέον από τους εταίρους ως κράτος - μέλος μιας δεύτερης ταχύτητας. Το προσφυγικό ζήτημα και η επικίνδυνη διαχείρισή του από την ελληνική κυβέρνηση, ήρθε να επισφραγίσει την καχυποψία εις βάρος της χώρας μας. Μια καχυποψία που έρχεται να προστεθεί στην ήδη προβληματική σχέση εξαιτίας της 7μηνης δημιουργικής ασάφειας αλλά και της πρόσφατης δηλωμένης αδυναμίας και ανικανότητας της κυβέρνησης, να υλοποιήσει τα μέτρα που η ίδια διαπραγματεύτηκε και εισηγήθηκε.

Η μη τήρηση των δεσμεύσεων δείχνει ακριβώς αυτήν την παράλυση του διοικητικού μηχανισμού στο να ανταποκριθεί ως μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτή είναι μια φυσιολογική εξέλιξη, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που παράγει είναι νέους κομματικούς στρατούς, που λουφάρουν μέσα στα γραφεία της ανοικοδόμησης ενός συγκεντρωτικού και υδροκέφαλου κράτους.

Όλα αυτά δημιουργούν όρους και προϋποθέσεις - με την καλή θέληση της κυβέρνησης - για τη νομική αποτύπωσή της καχυποψίας, με τη μορφή του αποκλεισμού της από την θεμελιώδη συνθήκη Σένγκεν.

Εξάλλου, η χώρα βρίσκεται ακόμη στην καθημερινότητα των capital controls και έχει εξαιρεθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με την απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα φανταζόταν, πέρσι τέτοια εποχή, πως ένα χρόνο μετά, όχι μόνο θα έχουν λάβει χώρα όλα αυτά, αλλά, θα διακυβεύεται το καθεστώς της ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μια «ιδιαιτερότητα» για τον υπόλοιπο κόσμο.

Vanzetti

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα