Η Ελλάδα θρηνεί και η Τουρκία προκαλεί!

Από την πρώτη στιγμή που χάθηκε το ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ξεκίνησαν οι έρευνες διάσωσης από ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα, οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή και διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος.

Συγκεκριμένα οι έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέρο και την Αμοργό. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο

και επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος.

Είναι σαφές πως εισερχόμαστε σε μια νέα φάση τουρκικών προκλήσεων που δεν πρέπει να αποσυνδέονται από την γερμανοτουρκική μεθόδευση για εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στην οποία η κυβέρνηση αρχικά είπε όχι για να υπαναχωρήσει με διάφορα προσχήματα 24 ώρες αργότερα.

Εφόσον οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει, φανταστείτε σε τι προβοκατόρικες ενέργειες θα προβούν, όταν θα εμπλακεί και επισήμως το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Αλέξη και Πάνο ακούτε; Ή αποφασίζουν πλέον άλλοι για εμάς και απλώς παρακολουθείτε σαν θεατές τις εξελίξεις;

[photo_0]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα