Η εκδίκηση του Έλληνα... Capo

Οι Μητσοτάκηδες, (ελπίζουμε όχι ο Κυριάκος, η ζωή θα δείξει), έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα. Δεν ξεχνούν. Όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι σαν τις καμήλες που αποθηκεύουν το λίπος για το μέλλον. Έτσι και η Αγία Οικογένεια, αποθηκεύει το μίσος κατά των αντιπάλων της, όχι μόνο των εξωκομματικών, αλλά κι εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πάτερ φαμίλιας, ή... βαρόνος της πολιτικής όπως τον ξέρουν όλοι, είχε άσβεστο μίσος κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, αν και στο τέλος του την χαρίστηκε σ' εκείνο το βρόμικο '89. Ακόμη μεγαλύτερο όμως ήταν το μίσος του για τον Αντώνη Σαμαρά κυρίως και για τους Καραμανλήδες κατά δεύτερο λόγο.

Σε κάθε ευκαιρία έβρισκε τρόπο να κάνει αυτό που τον ικανοποιούσε, που του ξεδίψαγε τη δίψα για εκδίκηση. Το... κληρονομικό αυτό χάρισμα το απέκτησε και η Ντόρα. Το μίσος για τους Σαμαρικούς είναι τέτοιο που αν δαγκώσει τη γλώσσα της θα φαρμακωθεί. Δεν ήταν και λίγο το χουνέρι που της έκανε το 2009 κι από τότε του το κρατάει μανιάτικο, αν και καμιά σχέση με την ηρωϊκή Μάνη. Οι Μητσοτάκηδες πάντα έχουν στο μυαλό τους την εκδίκηση. Όταν βρουν τον αντίπαλο στα κάτω του είναι σίγουρο ότι θα του την φέρουν. Θα τον κάνουν να βλαστημήσει την ώρα που τα έβαλε μαζί τους. Έτσι κάνουν οι... φαμίλιες, έτσι κάνουν οι Capo. Δεν συγχωρούν, δεν ξεχνούν μέχρι να πεθάνουν. Και το μίσος μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πιο... μαλακός πολιτικός. Δεν έχει την αγριάδα του πατέρα του, ούτε το μίσος της Ντόρας για όλους και για όλα. Ο Κυριάκος είναι πιο σύγχρονος πολιτικός, όμως, αυτή η χαλαρότητά του τον κάνει ευάλωτο. Αφήνει το κόμμα στα χέρια της αδερφής του και είναι σίγουρο ότι η ΝΔ δεν θα έχει καλό τέλος. Κάποιοι πιστεύουν ότι με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν τεράστια διαφορά η ΝΔ θα καθαρίσει για πολλά χρόνια στην εξουσία. Κάποιοι, που ήδη έχουν αρχίσει να γλείφουν το Μητσοτακέϊκο, εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν την εκδίκησή τους. Ακόμη και ορισμένοι που ευεργετήθηκαν τα μάλα και από τον Σαμαρά και από τον Καραμανλή.

Δυστυχώς, εκτιμούμε ότι θα δούμε πολλές... αγριότητες από την οικογένεια, ακόμη κι αν το βασικό διακύβευμα δεν είναι η εξουσία αλλά η σωτηρία της χώρας. Μπροστά στην εκδίκηση, στην ολοκληρωτική επικράτηση κατά του αντιπάλου, ο Έλληνας Capo και η κόρη του δεν θα διστάσουν ακόμη και να εκμεταλλευτούν τον Κυριάκο που δεν έχει δείξει σημάδια εκδικητικού μυαλού. Όμως, το κακό θα έχει γίνει, είτε γιατί ο πρόεδρος θα έχει αφήσει την big sister να κάνει κουμάντο στη ΝΔ είτε γιατί δεν θα ασχοληθεί καθόλου με το εκδικητικό σχέδιο που έχει στο μυαλό της.

Λένε ότι οι Κρητικοί είναι είτε πολύ λεβέντες είτε αχρείοι. Το που κατατάσσεται η οικογένεια που έρχεται να πάρει τη ρεβάνς μπορείτε εσείς να το καταλάβετε. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Ακόμη και 100 χρονών «Ο λύκος κι αν γέρασε και άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη του άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords