Η δημοσκόπηση στην Αυγή, δείχνει ανασχηματισμό;

Πολιτικό τσουνάμι είναι πλέον για την κυβέρνηση η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, καθώς 9 στους 10 σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue που όλως τυχαίως δημοσιεύει η Αυγή, είναι πλήρως απογοητευμένοι. Ποιο είναι το αντίδοτο; Οι εκλογές δεν παίζουν για την τρέχουσα περίοδο, όσο και εάν συζητούνται και θεωρούνται πιθανές. Η μόνη επιλογή

που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την πληροφόρηση του Antinews είναι ο ανασχηματισμός, για τον οποίο η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Ο ανασχηματισμός θα είναι και ο τελευταίος, καθώς με το νέο σχήμα θα πάει ο Αλ. Τσίπρας σε εκλογές, οι οποίες τοποθετούνται, όσο και εάν δεν το παραδέχονται στο Μέγαρο Μαξίμου για την Άνοιξη, μέσα ή τέλη, του 2017. Κομβικό σημείο σε αυτό τον ανασχηματισμό είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας ή θα τον αναβαθμίσει ή θα παραμείνει στη θέση του. Να τον διώξει δεν υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό του Πρωθυπουργού, διότι εάν το κάνει θα θεωρηθεί πως ηττήθηκε και ο ίδιος προσωπικά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι δρόμοι για τον Ν. Παππά είναι ή αναβάθμιση με τοποθέτησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης (ο Πάνος Σκουρλέτης μετακινείται στο κόμμα ως γραμματέας, καθώς ο Αλ. Τσίπρας δίνει βάρος στην κομματική ανασύνταξη ενόψει και εκλογών) ή παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου ως υπουργός Επικρατείας.

Το άλλο όνομα που βρέθηκε στο μάτι του…κυκλώνα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στην χειρότερη περίπτωση θα παραμείνει στην θέση του αν και υπάρχει έντονη συζήτηση για να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, αν και για το συγκεκριμένο υπουργείο ή το Υγείας ακούγεται το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, νυν κυβερνητικής εκπροσώπου.

Εκτός σχήματος θα βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και μάλλον αναβαθμίζεται ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ θα απομακρυνθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Εκτός κυβέρνησης λέγεται ότι θέλει να μείνει για προσωπικούς λόγους (επικαλείται κούραση) ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Για να ηρεμήσει η κατάσταση με την Εκκλησία θα μετακινηθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και πιθανότατα θα τοποθετηθεί ή στο υπουργείο Πολιτισμού ή στο υπουργείο Εργασίας, απ’ όπου είναι σίγουρο ότι φεύγει ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκτός κυβέρνησης πιθανότατα θα βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας και στη θέση του θα πάει όπως όλα δείχνουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Αμετακίνητοι είναι: Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα