Η… Δεξιά του Κυρίου έγινε… Αριστερή;

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν έλαχε ευρείας δημοσιότητας λόγω γενικότερων γεγονότων, είναι αυτό της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου. Όπως ίσως γνωρίζετε ο κ. Ιερώνυμος είπε για την κρίση που περνάμε:“Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει και δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει ότι επαναστατεί. Είναι δύσκολα. Αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη

μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ. Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός».

Και πρόσθεσε: «Επομένως πρέπει όλα αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με τη σκέψη πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση τη δύσκολη. Προσωπικά, συνιστώ να μην μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σε αυτό τον τόπο. Λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Θα έλεγε κανείς ότι ο σεβάσμιος και πάντα προσεκτικός αρχιεπίσκοπος, έχει απόλυτα δίκαιο. Δεν μπορεί πριν έναν μήνα να ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψεκασμένο, να γνωρίζουμε για το Μνημόνιο και τι μας περιμένει και στη συνέχεια να βγαίνουμε στο δρόμους και να βρίζουμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Όπως ξέρουμε από την απομάκρυνση από την κάλπη και το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ως εκ τούτου η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου θα μπορούσε να θεωρηθεί ορθή και να γίνει δίδαγμα προς γνώση και συμμόρφωση. Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν μας φταίει κανείς. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων που πάνε σε υπουργούς για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα παίρνουν την εξής απάντηση: «Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε; Τώρα τι ζητάτε;»

Όμως, η παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου έχει και μια άλλη, πολύ κακή ερμηνεία. Με τον τρόπο αυτό «ξεπλένεται» ο Τσίπρας και η παρέα του για τα μέτρα που μας φέρνει. Διότι ναι μεν το μνημόνιο το ξέραμε αλλά τον ψηφίσαμε για να κάνει καλύτερη διαχείριση της κατάστασης κι όχι για να καταστρέψει τον κόσμο. Τον ψήφισε ο ελληνικός λαός γιατί αν θυμάστε προεκλογικά είχε πει ότι θα βρει ισοδύναμα από φοροφυγάδες, λαμόγια, λίστες και διάφορες άλλες ανοησίες. Είχε ή όχι υποσχεθεί ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις; Τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος δεν την περίμενε, κάτι καλύτερο περίμενε όσο μπορεί να ξεφύγει κανείς από το μνημόνιο. Ο κ. Ιερώνυμος είναι σα να λέει στο κόσμο «σκάστε και κολυμπήστε. Αποδεχθείτε ότι σας λέει ο Τσίπρας. Ραγιάδες σκύψτε το κεφάλι στο αφεντικό αφού κάνατε το λάθος».

Δεν είναι έτσι αγαπητέ Αρχιεπίσκοπε. Δεν μπορεί η Εκκλησία και εσείς προσωπικά να γίνεστε «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τα εγκλήματα που σχεδιάζει και υλοποιεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αφήστε δε που πρόκειται για ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα;

Αναρωτιόμαστε αν η παρέμβαση έγινε κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου που το βολεύει μια τέτοια τοποθέτηση του ποιμενάρχα. Όπως θυμόμαστε πριν μερικά 24ωρα Τσίπρας και Ιερώνυμος τα είπαν επί αρκετές ώρες και φέρεται να συμφώνησαν σειρά θεμάτων, όπως η Εκκλησιαστική περιουσία και η αξιοποίηση αυτής; Μήπως λοιπόν τα ιερά deals που έκλεισαν είχαν ως αντάλλαγμα την παρέμβαση τύπου «ελληνικέ λαέ, σκάσε και μην αμφισβητείς τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη;»

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν μπορεί η Εκκλησία για… υλικούς λόγους να κλείνει τέτοιες συμφωνίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η… Δεξιά του Κυρίου δεν έγινε… Αριστερή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα