Η άτυπη δημοσκόπηση των παρατρεχάμενων

Η ιδιάζουσα φυλή των κομματικών στελεχών, που ο απλός λαός πολύ σοφά ονομάζει κομματόσκυλα, έχει μια δική της δυναμική.

Μια δυναμική, που είναι πολύ, μα πάρα πολύ απλή:

Όπως οι πυγολαμπίδες ελκύονται και σπεύδουν προς το φως, έτσι και οι διάφοροι κομματικοί παρακεντέδες, όταν οσμίζονται εξουσία, σπεύδουν ολοταχώς.

Κατά καιρούς έχω δει τέτοιου είδους «στελέχη» να διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτοπλησιάσει κάποιον μεγαλόσχημο, ποιος θα καταφέρει να φωτογραφηθεί δίπλα του, και ποιος θα είναι αυτός

που θα λάμψει δια του ετεροφωτισμού.

Αυτή είναι η φύση του κομματισμού, και δυστυχώς η Ελλάδα είναι κράτος στο οποίο κυριαρχεί παντελώς ο κομματικός διαδρομισμός, οι «βυζαντισμοί», και οι εσωκομματικές ραδιουργίες.

Οι κομματικοί σωλήνες αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλλιεργείται και ευδοκιμεί το «τσατσιλίκι».

Μια εντελώς άτυπη μορφή δημοσκόπησης, είναι και η πρεμούρα των κομματικών αυτών βαλέδων, και των παρατρεχάμενων,  να πλησιάσουν τον ηγέτη ενός κόμματος, η οποία αυξάνεται σε ορμή, όσο αυξάνονται και οι πιθανότητες εκλογικής νίκης, και άρα εξουσίας.

Αυτό συμβαίνει τελευταία και με τον Σαμαρά.

Το διαπιστώνω καθημερινά.

Και από την μια είναι ενθαρρυντικό, αφού αυτό δείχνει ότι μάλλον πάει για νίκη, αλλά από την άλλη….

Ο άνθρωπος που ήταν ξεχασμένος απ όλους στην πολιτική ερημιά, για πάρα πολλά χρόνια,  φαντάζομαι πως θα αντιλαμβάνεται καλύτερα απ όλους αυτό που περιγράφω.

Όσο πλησιάζει ο καιρός της εκλογικής του νίκης (την οποία εύχομαι ολόκαρδα) τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των «τενεκέδων», που ξαφνικά τον ερωτεύτηκαν, και που τσαλαπατιούνται μεταξύ τους για το προνόμιο μιας … χειραψίας.

Όλα τα παραπάνω τα ξέρουν πολύ καλά όλοι όσοι πολιτεύονται σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Απλά, μου προκαλεί θλίψη το γεγονός, ότι ανάμεσα στα χίλια μύρια εθνικά, οικονομικά, και άλλα σοβαρά ζητήματα,  που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως πρωθυπουργός, θα έχει και το επιπρόσθετο βάρος των διάφορων παρασίτων, που όταν μυριστούν φαγητό,  ορμάνε με τα μούτρα.

Χώρια τα γνωστά και μη εξαιρετέα εσωκομματικά μαχαίρια, που ήδη ακονίζονται νυχθημερόν.

Κουράγιο πρόεδρε…. Τίποτα άλλο.

Strange Attractor

Keywords
Τυχαία Θέματα