Η Αριστερά απειλεί τους αγρότες;

13 Φεβρουαρίου 2013. Ο Αλέξης Τσίπρας σαν άλλος Μαρίνος Αντύπας κηρύσσει το δικό του…Κιλελέρ από τα μπλόκα της Λαμίας. Ανεβασμένος σε μια καρότσα αυτοκινήτου, ξεχωρίζει από τους απλούς αγρότες που τον ακούνε με ανοικτό το στόμα. Ο αρχηγός τότε της αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για την «εισπήδηση» στην εξουσία και μετέρχεται όλων των μέσων προκειμένου να την πετύχει. Ανεβαίνει λοιπόν στην καρότσα και σαν ένας από τους αγρότες τους μιλά με πύρινα λόγια για τα «εγκλήματα» της κυβέρνησης

και για το σχέδιό του για τον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, διαβάζουμε στα άρθρα της εποχής ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στους αγρότες ότι οι πολιτικοί τους επισκέπτονται πριν τις εκλογές με υποσχέσεις και μετά τις εκλογές κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ.

Μόνο που για εσάς εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Γιατί με εσάς δεν μπορούν να στείλουν χαρτιά επιστράτευσης και να σας επιτάξουν. Να επιτάξουν τι; Τα τρακτέρ; Τα χέρια σας που σκαλίζουν τα χωράφια; Τι να επιτάξουν εδώ;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση και να μετατρέψουν τον αγώνα τους σε αγώνα όλης της κοινωνίας.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, αλλά και στο τιμολόγιο της ΔΕΗ που αφορά τον αγροτικό κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Τσίπρας δέχεται τους κρητικούς αγρότες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τόνισε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο. Ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η μνημονιακή πολιτική συρρίκνωσης και υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων αγροτών κινείται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δύο μήνες μετά σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους 32 αγροτικών συλλόγων από τη Βόρεια Ελλάδα τους λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, ελάφρυνσης της φορολογίας των αγροτών.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά ε; Για δείτε τι γίνεται τώρα σε όλη την Ελλάδα. Για διαβάστε το ασφαλιστικό που φέρνουν για τους αγρότες, όχι το ψεύτικο που παρουσίασαν χθες οι τέσσερις έντρομοι υπουργοί. Για δείτε το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες που έρχεται σε ένα μήνα και σκεφτείτε τον… Μαρίνο Αντύπα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην καρότσα.

Αλλά το χειρότερο δεν είναι τα ψέματα που έλεγε τότε για να πάρει την ψήφο των αγροτών. Την πήρε μία, την πήρε δύο, την πήρε και τον Σεπτέμβριο αλλά τα ψέματα τέλειωσαν.

Το χειρότερο είναι όταν βγαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και ξεχνά τα περί κοινωνικού αυτοματισμού. Ξεχνά τα περί εκβιασμών, ξεχνά τις υποσχέσεις ότι θα φέρουν… θάλασσα στη Λάρισα και τι λέει:

«Οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, ωστόσο αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, για να προσθέσει ότι τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Παράλληλα, επέμεινε στον διάλογο και απέκλεισε το ενδεχόμενο δυναμικής καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση, ενώ διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείσα για τις κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά "θα κρυβόμασταν στο σπίτι”, όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.

Δηλαδή η υπουργός εκβιάζει και επαναφέρει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Αν δεν πληρώσουν οι αγρότες θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οπότε πάρτε τα τρακτέρ σας και φύγετε από εδώ. Ωραία ηθική της αριστεράς.

Αλλά και αυτό το «δεν φοβόμαστε». Αν δε φοβάστε κυρία μου γιατί δεν πάτε στα μπλόκα; Ο Αλέξης γύρισε από το Νταβός να ανέβει στην καρότσα στα Τέμπη; Τον Βαγγέλη Αποστόλου τον ρωτήσατε που έμεινε 12 ώρες όμηρος; Αν έχετε τα κότσια πηγαίνετε στις αγροτικές περιοχές που σας καλοψήφισαν και μην είστε στην ασφαλή πολυθρόνα των τηλεπαράθυρων.

Η ουσία είναι ότι όλες οι φωτογραφίες του Τσίπρα και της παρέας του, όλες οι υποσχέσεις σε όλους τους Έλληνες θα τον στοιχειώνουν. Είναι εδώ για να του θυμίζουν τι έλεγε και τι κάνει. Είναι εδώ για να τον ξεγυμνώνουν. Τα γραπτά μένουν κ. Αλέξη και οι εικόνες είναι όσο χίλιες λέξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα