Η απεργία στα λιμάνια επιτάφιος στην χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος

Η απεργία στην οποία προχωρούν οι ναυτεργάτες από τη Μ. Τρίτη, δείχνει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της χώρας να διαχειριστεί μια κρίση μείζονος σημασίας σε μια περίοδο που η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Αποδεικνύει επίσης ότι κυβερνήσεις σαν και τη σημερινή του Παπαδήμου δεν έχουν καμιά τύχη και καλά κάνει ο Σαμαράς κι επιμένει στην αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το

μείζον θέμα, ωστόσο, είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν αντιληφθεί ούτε την κρισιμότητα των στιγμών, ούτε την φανερή διάθεση των πολιτών να ξεφύγουν από νοοτροπίες του παρελθόντος σαν και αυτές που ακολουθούν οι ναυτεργάτες ή άλλες κοινωνικές ομάδες που στρέφονται κατά του συνόλου της χώρας.

Προς θεού, δεν είμαστε κατά της απεργίας, ειδικά όταν τα εισοδήματα όλων έχουν συντριβεί. Αλλά, αν ο κόσμος ήθελε να τα βάλει με την κυβέρνηση, την τρόικα, το Μνημόνιο, ας έβγαινε στο δρόμο. Ολοι μαζί αν έκαναν μπάχαλο τη χώρα ίσως οι ξένοι και οι υπηρέτες τους αντιλαμβάνονταν τα λάθη τους. Διότι η κοινωνική έκρηξη είναι θεμιτή όταν έχει τη στηρίξη του συνόλου της κοινωνίας, κι όχι όταν ένας κλάδος όπως οι ναυτεργάτες βρίσκονται απέναντι από όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Αυτό, όμως είναι άλλο θέμα. Το βασικό είναι ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα… Πάθη του λαού θα είναι μεγάλα αφού η ταλαιπωρία από το μπάχαλο δεν έχει τελειωμό. Για να μη μιλήσουμε για τη… σταύρωση της οικονομίας των νησιών, τις τεράστιες απώλειες για τις ναυτιλιακές εταιρείες από τις ακυρώσεις, τον τουρισμό που στιγματίζεται για άλλη μια φορά, τους ξενοδόχους και εμπόρους και τους αγρότες που δεν μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.

Νομίζαμε ότι η οικονομική λαίλαπα θα άλλαζε τα μυαλά ορισμένων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια. Νομίζαμε ότι θα διέλυε και τους συνδικαλισταράδες παντός κομματικού χρωματισμού που παίζουν με τις τύχες ολόκληρης της χώρας. Διαψευστήκαμε.

Το ένα κόμμα ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο και αφήνουν τη χώρα να καταστρέφεται. Η Αννα Διαμαντοπούλου ευθέως μίλησε για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που κάνουν κουμάντο στο λιμάνι. Δεν έχει άδικο. Περιφερόμενοι ή μόνιμοι επαναστάτες δημιουργούν μπάχαλο για να δικαιολογήσουν απλά την κομματική τους ταυτότητα. Τσιμπόγλου και Νταλακωγιώργος είναι γνωστοί στο λιμάνια κι από μπάχαλα στο παρελθόν, από κλείσιμο λιμανιών, από μπλοκάρισμα κρουαζιερόπλοιων.

Εδώ έχει δίκιο η Άννα να οδύρεται αλλά ας κάνει κι αυτή την κριτική της διότι τίποτε δεν έκανε ώστε η κρίση να μη φτάσει στο αμήν. Κι όταν έφτασε τι έκανε; Έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση ή για να ακριβολογούμε στο Μαξίμου.  Δήλωσε «έτοιμη, όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της Κυβέρνησης  ακόμα και την ύστατη στιγμή», είπε. Μα καλά αυτή δεν είναι υπουργός, δεν έχει αυτή τη θέση για να λύνει προβλήματα; Όχι φυσικά, προεκλογικά να κάνει επιστράτευση και να τη χρεωθεί η ίδια; Ας τη χρεωθεί ο Παπαδήμος, σκέφτηκε η πονηρή. Έτσι όμως δεν αλλάζει η χώρα.

Ο Βενιζέλος από την άλλη, γνωστός από τη μακρά του θητεία στον πλανήτη Άρη, μόλις ήρθε στη Γη και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Τα

Keywords
Τυχαία Θέματα