Η "Bibi" Heinecke - Η βασίλισσα του Youtube

H Bianca Heinecke, γνωστή και ως Bibi, ήταν πάντα καλή στο μάρκετινγκ. Η Γερμανίδα Youtuber ομορφιάς και μόδας έχει το δικό της κανάλι στο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο, το «Bibis Beauty Palace».

Η επιχειρηματίας Bibi υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν εντόπισε ένα «κενό» στο ράφι των προϊόντων για ντους. Έτσι μαζί με την εταιρεία μάρκετινγκ και πωλήσεων Philosophy Brands, το 2015 κυκλοφόρησε αφρόλουτρο αποκλειστικά για έφηβους.

Από τότε, η Bibi δημιουργεί

αφροντούς - με τρελά αρώματα, όπως ντόνατς με γλάσο φράουλας ή μαλλί της γριάς. Νέο στην αγορά είναι το «Yummy Lemon» (λαχταριστό λεμόνι) και σε περιορισμένη έκδοση κυκλοφορεί το αφροντούς «Plummy Kisses» (φιλιά δαμάσκηνου).

Το εντυπωσιακό ντιζάιν των συσκευασιών με πολύχρωμα σχέδια και διασκεδαστικές εικόνες ξεχωρίζει, όπως επίσης και τα ιδιαίτερα αρώματα.

Η κυκλοφορία των πρώτων προϊόντων συνοδεύτηκε από διαφημιστική εκστρατεία, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όταν τα δύο πρώτα αφροντούς διατέθηκαν προς πώληση για πρώτη φορά τον Νοέμβριο 2015 αποκλειστικά σε φαρμακεία, η σειρά Bilou με μότο «Bibi loves you» κατέκτησε ένα αξιοσημείωτο μερίδιο της αγοράς πάνω από το 10% στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων περιποίησης. Τα προϊόντα έγιναν sold out την ημέρα που κυκλοφόρησαν.

Οι θαυμαστές της Bibi δίνουν ολόκληρο το χαρτζιλίκι τους χωρίς να παραπονιούνται.

Οι έφηβοι θέλουν να έχουν το δικό τους προϊόν και ίσως ακόμη να το αγοράζουν οι ίδιοι, εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος της Philosophy Brands, Άνια Μπέτιν. Δεν θέλουν να το μοιράζονται με τη μητέρα ή την αδελφή τους. Άλλες εταιρείες επίσης άρχισαν να προωθούν διαφημιστικές εκστρατείες και ξαφνικά γνωστές μάρκες λάνσαραν «αφρό για ντους». Ως εκ τούτου, οι πρωτοπόροι αποχαιρέτισαν το γενναίο μερίδιο αγοράς και έμειναν στο 6% πέρυσι.

Η Bilou ανταποκρίθηκε στον αυξανόμενο ανταγωνισμό με νέα προϊόντα: Το καλοκαίρι μπορείτε να αγοράσετε το Body Spray τον χειμώνα θρεπτική κρέμα και αφρό περιποίησης των χεριών. Τόσο τα προϊόντα όσο και τα αρώματα εναλλάσσονται τακτικά στο ράφι του φαρμακείου. Οι πωλήσεις πηγαίνουν καλά, αν και οι τιμές θεωρούνται υψηλές.

Τις θαυμάστριες της Bibi δεν φαίνεται να απασχολεί η υψηλή τιμή, πληρώνουν απλώς από το χαρτζιλίκι, επειδή ταυτίζονται με την ίδια και τα προϊόντα της. Η λατρεία δεν γνωρίζει όρια.

Η Bibi ανακοίνωσε αποκλειστικά μέσω YouTube την εγκυμοσύνη της. Το τρίλεπτο βίντεο εντός πέντε ωρών είχε δύο εκατομμύρια προβολές.

Περίπου πέντε εκατομμύρια συνδρομητές στο Youtube

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Philosophy Brands, η βασική ηλικιακή ομάδα στόχος είναι 16 έως 20 ετών. Ωστόσο, πολλοί οπαδοί της Bibi είναι πολύ μικρότεροι σε ηλικία. Οι περισσότεροι έχουν αλληλεπίδραση με το brand και καταθέτουν ιδέες και προτάσεις για νέα αρώματα στο Instagram.

Το μάρκετινγκ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το κλειδί των ιστοριών επιτυχίας. Οι Influencers όπως η Bianca Heinecke οργανώνουν τα λεγόμενα «Beauty Hauls» στα κανάλια τους σε video portals, όπως το Youtube. Πρόκειται για βίντεο, στα οποία οι κύριοι χαρακτήρες παρουσιάζουν καλλυντικά ή ρούχα που έχουν πρόσφατα αποκτήσει.

Η Bibi ξεκίνησε το κανάλι στο YouTube το 2012 με οδηγίες για χτενίσματα, πιο συγκεκριμένα πλεξίδες, στη συνέχεια παρουσίαζε διάφορα καλλυντικά προϊόντα και το 2015 τελικά εκπλήρωσε το όνειρο της δημιουργίας του δικού της προϊόντος.

Σήμερα με τον φίλο της, Τζούλιαν δημοσιεύει μόνο κωμικά βίντεο. Στο Youtube η Bibi έχει σχεδόν πέντε εκατομμύρια συνδρομητές και στο Instagram και 5,6 εκατομμύρια ακόλουθους. Η μάρκα «mybilou» έχει 1,4 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram - άλλα brand δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bibi Heinecke -,Youtube