Η 25η Μαρτίου και το θέατρο του παραλόγου

Μας πήρε η Κύπρος και μας σήκωσε και ξεχάσαμε τα καθημερινά, αυτά που συμβαίνουν και περνούν απαρατήρητα αλλά έχουν μεγάλη σημασία. Ειδικά όταν γίνονται την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Πέρα από τις σιδερόφρακτες παρελάσεις στην Αθήνα που τις είδαν μόνον οι αστυνομικοί, είχαμε και επεισόδια. Στη Ρόδο γυναίκα μαχαίρωσε δημοτικό σύμβουλο ενώ αστυνομικός έφαγε γροθιά. Όμως, ο κακός χαμός έγινε στο Λουτράκι όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής

της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας. Μια ομάδα παρευρισκομένων τον αποδοκίμασε, κάποιος πήγε να το πλησιάσει, όρμησαν Χρυσαγίτες κι έπεσε πολύ ξύλο.

Αμέσως μετά, ο διοικητής της Αστυνομίας, προφανώς αισθανόμενος ντροπή για όσα έγιναν, εκνευρισμένος πήρε το στεφάνι που θα κατέθετε και το πέταξε αντί να το καταθέσει προκαλώντας την οργή των επισήμων. Κλαυσίγελος δηλαδή.

Την ίδια ώρα έξω από το Mega ομάδα Χρυσαυγιτών ούρλιαζε κι έβριζε το κανάλι ενώ πετάχτηκαν ταραμάδες και τουρσιά επειδή κάποιοι αποφάσισαν την 25η Μαρτίου να συνεχίσουν να μεταδίδουν τούρκικη σειρά. Μιλάμε για εθνική παράκρουση. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και όλοι μαζί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Στο Λουτράκι, λοιπόν, καλώς ή κακώς πήγε κάποιος βουλευτής, έστω και Χρυσαυγίτης, να καταθέσει στεφάνι και έγινε της… Επανάστασης του 1821. Εντάξει κύριοι διαμαρτυρόμενοι, φασίστας ο Μπούκουρας, όμως εσείς τον εκλέξατε, γιατί τώρα το παίζετε περήφανοι Έλληνες και αποφασίσατε να τον διώξετε με τις κλωτσιές; Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες τους έβαλαν στη Βουλή, ας μην το παίζουν τώρα «μωρές παρθένες».

Στο κάτω – κάτω ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν ετσιθελικά να μην καταθέτει στεφάνι κάποιος. Αν δεν τους αρέσει η φάτσα δηλαδή κάποιου θα τον «κόψουν» από τον εορτασμό;

Ο δε διοικητής της Αστυνομίας δεν καταλάβαμε γιατί εξοργίστηκε. Αν αντέδρασε έτσι γιατί κάποιοι έκαναν την εθνική εορτή «πανηγύρι» για ανόητους φανατικούς, τότε καλά έκανε. Από την άλλη, όμως, δε μπορεί κι ο ίδιος να συμβάλει στη γελοιοποίηση της γιορτής.

Στο Mega πάλι χάθηκε ο κόσμος να μην προβάλλουν για μία ημέρα τούρκικα σήριαλ. Θα πάθαιναν τίποτε; Θα έχαναν πελατεία; Ή δε γνώριζαν ότι είναι 25η Μαρτίου;

Από την άλλη, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Οι Χρυσαυγίτες έκαναν διαδήλωση για τα τούρκικα. Αν ήταν γερμανική σειρά δε θα είχαν πρόβλημα. Μήπως τη Μεγάλη Εβδομάδα να κόψουμε όλες τις ξένες ταινίες επειδή προσβάλλουν τον Θεάνθρωπο; Άραγε τη Χρυσή Αυγή δεν την πειράζει που την Τρίτη τα τούρκικα θα συνεχιστούν κανονικά; Ή μήπως διαμαρτυρήθηκαν επειδή έχαναν κι αυτοί τη σειρά που παρακολουθούν φανατικά;

Keywords
Τυχαία Θέματα