Γιατί ο Χρήστος Στυλιανίδης πάτησε το κουμπί REC στην σύσκεψη της Παρασκευής, αλλά όχι και της Κυριακής;

Οι δύο κρίσιμες συσκέψεις (μέσω της εφαρμογής ZOOM) του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Αττική Οδό (την Παρασκευή 21/01 και την Κυριακή 23/01) δεν είχαν την ίδια λειτουργική μεταχείριση από τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Την Παρασκευή έδωσε εντολή να πατήσουν το REC.

Tην Κυριακή έδωσε εντολή να ΜΗΝ πατήσουν το REC.

Έτσι στην σύσκεψη της Κυριακής (23/01) στην οποία αποφασίστηκε να ΜΗΝ απαγορευτεί (την επόμενη ημέρα) η κυκλοφορία

βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό δεν υπήρξε ηλεκτρονική καταγραφή.

Σε αυτήν την δεύτερη σύσκεψη της Κυριακής (23/01) συμμετείχε και ο Άκης Σκέρτσος στον οποίο αποδίδεται (επειδή ακριβώς εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό) η απόφαση να μην απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό ώστε να μην διακοπεί η «ανεφοδιαστική αλυσίδα».

Αλλά αφού ο Στυλιανίδης δεν πάτησε το REC η απόφαση Σκέρτσου αποδεικνύεται μόνον… «δια μαρτύρων» (που δεν αποκλείεται, πάντως, να βρεθούν).

Όσο για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στην οποία συναίνεσε η Αττική Οδός πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Μυλωνογιάννης πρόεδρος του Ελλάκτωρα (βασικού μετόχου της κοινοπραξίας) και νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, εκτός από τον… «αττικό χιονιά» έχει σχέση και με τον «αττικό… ήλιο» (περισσότερα προσεχώς).

Στην εύλογη απορία για την ευκολία με την οποία η κοινοπραξία αποδέχθηκε την πρωθυπουργική πρόταση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ η απάντηση βρίσκεται (εκτός όλων των άλλων) και στο μοντέλο ανάπτυξης αλά «fund» που κυριαρχεί πλέον την Ελλάδα.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι τα λεφτά αυτών των «funds» ξοδεύονται με ευκολία από τους επικεφαλής τους γιατί απλούστατα δεν είναι δικά τους!

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για πόρους ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή εισφορές εργαζομένων και λεφτά συνταξιούχων) τα οποία οι επικεφαλής των «funds»… επενδύουν.

Δηλαδή πρόκειται για μοντέλα επικουρικής ασφάλισης (ατομικός κουμπαράς κλπ.) σαν αυτά που πρόσφατα θεσμοθέτησαν διθυραμβικά οι Χατζηδάκης-Τσακλόγλου.

Το γεγονός ότι στην σχετική νομοθεσία υπήρξε σαφής ρύθμιση από τους Χατζηδάκη-Τσακλόγλου ώστε οι επικεφαλής των «funds» να απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για αστοχίες (δηλαδή για «φάγωμα») στην διαχείριση των χρημάτων (ασφαλισμένων και συνταξιούχων) επιβεβαιώνει την «εξυπνάδα» (smartness) του μοντέλου.

Mε άλλα λόγια τα λεφτά που θα λάβουν οι οδηγοί της Αττικής Οδού είναι στην πραγματικότητα λεφτά συνταξιούχων ή εισφορές ασφαλισμένων κάποιας χώρας του πλανήτη.

Αυτά τα λεφτά των συνταξιούχων και ασφαλισμένων… επένδυσε το ολλανδικό «fund» Reggeborch Invest του Χένρι Χόλτερμαν στον Ελλάκτωρα (βασικό μέτοχο της Αττικής Οδού).

Αν, πάντως, η επόμενη κακοκαιρία επισυμβεί σε καμμιά δεκαριά χρόνια και βάλε τότε (με την εξέλιξη του μοντέλου Χατζηδάκη-Τσακλόγλου) τα «διχίλιαρα του μέλλοντος» θα είναι και από εισφορές Ελλήνων ασφαλισμένων.

Για να πληροφορηθείτε το αντίστοιχο (mutatis mutandis) μοντέλο ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ (εδώ με λεφτά καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος) ακούστε το podcast της εκπομπής «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,4 FM».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρήστος Στυλιανίδης, REC, Παρασκευής, Κυριακής,christos stylianidis, REC, paraskevis, kyriakis