Γιατί να δοθούν 600 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους κι όχι στους χιλιάδες άνεργους;

Πριν από μερικά χρόνια το Antinews είχε αποκαλύψει τους μισθούς που έπαιρναν τότε οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ήταν τότε που απολύονταν γιατί δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχουν καθαρίστριες – δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς πάνω από 2 χιλιάρικα το μήνα.

Αν και λάθος το γεγονός ότι οι απολύσεις ξεκινούσαν από ένα συμπαθές επάγγελμα, η αλήθεια ήταν ότι οι εν λόγω καθαρίστριες εργάζονταν για ελάχιστες ώρες κι έπαιρναν τεράστιους

μισθούς. Θα θυμάστε τότε που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατασκηνώσει κάτω από το υπουργείο Οικονομικών συμπαραστεκόμενοι στη συμπαθή τάξη των καθαριστριών οι οποίες αργότερα έγιναν… γραμματείς δικαστηρίων.

Τότε όλοι έπεσαν να μας φάνε που τα βάλαμε με τις καθαρίστριες αλλά τελικά το Αntinews ήταν αυτό που δικαιώθηκε διότι αποκάλυψε ένα παιχνίδι της Αριστεράς με το οποίο κέρδισε και τις εκλογές. Αυτό του άκρατου λαϊκισμού.

Τολμάμε σήμερα να πούμε ότι και η υπόθεση της 13ης σύνταξης, τα ψίχουλα αυτά που συνολικά είναι 600 εκατομμύρια ευρώ, δεν έπρεπε να δοθούν στην επίσης συμπαθέστατη τάξη των συνταξιούχων. Όχι γιατί δεν τα έχουν ανάγκη. Χτυπημένοι από την κρίση είναι και θα έπρεπε να έχουν διαφορετική μεταχείριση στο τέλος του βίου τους. Αλλά γιατί και οι συνταξιούχοι, όπως και οι καθαρίστριες, χρησιμοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ με άκρως λαϊκίστικο τρόπο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν ψήφους από μια ομάδα που βλέπουν στις δημοσκοπήσεις ότι δεν έχουν μαζί τους. Και που επειδή είναι συμπαθείς, είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας, η παροχή του έκτακτου βοηθήματος «πουλάει» στο θυμικό των Ελλήνων.

Επειδή λοιπόν έγινε το απόλυτο μπάχαλο με τους δανειστές και γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία γι’ αυτό λέμε ότι δεν έπρεπε να δοθούν λεφτά στους συνταξιούχους. Το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ και ο εγκλωβισμός της ΝΔ είναι ο στόχος του Τσίπρα κι όχι να μοιράσει από το πλεόνασμα. Άλλωστε, με παροχές – πυροτεχνήματα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ορίζεται η οικονομική πολιτική της χώρας και να συντάσσονται προϋπολογισμοί.

Όμως, ας πάμε και στην ουσία. Γιατί να δοθούν 600 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους κι όχι στους χιλιάδες άνεργους που δεν φέρνουν ούτε ένα ευρώ στο σπίτι μέρα με τη μέρα; Προφανώς ξέρει η κυβέρνηση ότι κάποιες οικογένειες δεν έχουν ούτε ψωμί και γάλα για τα παιδιά τους, όμως, αυτοί δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ για τα Χριστούγεννα. Γιατί τα 600 εκατ. να μη δοθούν σε προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας μπας και μειωθεί και η ανεργία; Γιατί δεν δίνεται για να δημιουργηθεί ένα αρχικό κεφάλαιο επενδύσεων ώστε να επιστρέψουν κάποιοι από τους 400 χιλιάδες νέους που έφυγαν από τη χώρα;

Και να πούμε και μια δύσκολη αλήθεια; Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση σύνταξη, παρά τις δραματικές μειώσεις, είναι κοντά στα 800 ευρώ ή και παραπάνω. Άλλοι δηλαδή παίρνουν 340 ευρώ από τον ΟΓΑ π.χ. κι άλλοι παίρνουν ακόμη πάνω από 2.000 ευρώ. Πόσοι από αυτούς λαμβάνουν σύνταξη λιγότερη από τις εισφορές που έδιναν στον εργασιακό τους βίο; Η πλειοψηφία παίρνει περισσότερα από αυτά που έδωσε στα ταμεία του, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν δεν «πουλάει» γιατί όταν βλέπεις το κακόμοιρο γεροντάκι σε πιάνει μια λύπηση. Γιατί όμως, να ξεχνάμε τα 20χρονα παιδιά που δεν έχουν δουλειά και ζουν από τον μπαμπά ή ακόμη και από τον παππού; Τι να πει κανείς για νέους και μορφωμένους Έλληνες που εργάζονται με 200 ευρώ το μήνα και είναι του κλώτσου και του μπάτσου;

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να λαϊκίζει. Πριμοδοτεί μη παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, εγκαταλείπει τους άλλους, κι αυτό το κάνει μόνο για λόγους ψηφοθηρίας. Έτσι, όμως, ο τόπος δεν πάει μπροστά. Όσο οι κυβερνήσεις βλέπουν το βραχυπρόθεσμο όφελος, ότι δηλαδή ο παππούς θα έχει περισσότερα για να αγοράσει δώρο για το εγγόνι, τόσο θα χάνεται το πραγματικό στοίχημα, δηλαδή η μακροπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που έχουν σήμερα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κι αυτό πρέπει να προτάξουν. Αν θέλουν να ψηφίσουν, ας ψηφίσουν αλλά πρέπει να καταγγείλουν το βρόμικο παιχνίδι και τον άθλιο λαϊκισμό του Τσίπρα και της παρέας του. Οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαλύσουν τη χώρα αρκεί μόνο να λένε ότι μοίρασαν λεφτά στους συνταξιούχους, τους οποίους οι ίδιοι έχουν εξαθλιώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα