Γιατί γράφω στο ANTINEWS και όχι στο SKAI

21:54 4/1/2021 - Πηγή: Antinews

Σήμερα ας ξεκινήσουμε από τις λεγόμενες Ταυτολογίες:

Γιατί γράφω στο Antinews;

Γιατί μου αρέσει να γράφω στο Antinews.

Γιατί μου αρέσει λοιπόν;

α) Γιατί ήταν φίλος μου ο Βασίλης Ζήσης και έχω το γιό του Πάνο σαν οικογένειά μου (συναισθηματικός λόγος).

β) Γιατί αποτελεί ένα βήμα έκφρασης εναλλακτικής άποψης (υποκειμενικός λόγος).

Γιατί είναι υποκειμενικός;

Γιατί τίθεται ένα σοβαρότατο ζήτημα ολοένα και πιο επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο: ποιά άποψη είναι εναλλακτική;

Η αντίθετη ή μη συγκλίνουσα με την «κυρίαρχη» και ποιά είναι η «κυρίαρχη» ή αλλιώς «συστημική». Η παρακάτω:

Κυριακή πρωί 10:44 στον SKAI 100,3 FM. Εκπομπή πολιτικής ανάλυσης από 3 φωνούλες. Αρθρώνουν το εξής τα στοματάκια τους:

«Το ότι είναι βουλευτής κανείς δεν σημαίνει ότι δεν κάνει για υπουργός».

Μάλιστα!

Άρα κύριοι όλο αυτό τον καιρό που έχουν αναλάβει οι Άριστοι την εξουσία πιπιλούσατε τα μυαλά του κόσμου με την άποψη ότι «οι βουλευτές δεν κάνουν για υπουργοί»…!!!

Γιατί το κάνατε αυτό;

Γιατί η δική σας -κυρίαρχη;- άποψη αλλά προφανώς και του Πρωθυπουργού που τους διόρισε- ήταν πως οι εξωκοινοβουλευτικοί/τεχνοκράτες είναι «καταλληλότεροι» από τους Βουλευτές.

Λες και οι Βουλευτές -ειδικά της ΝΔ- είναι τίποτα «ταπεινοί εργάτες της φάμπρικας ή αγρότες που σκάβουν αμπέλια με αξίνες και θερίζουν στάχυα με δρεπάνια».

Γιατί είχατε κληθεί να δημιουργήσετε αυτή την εντύπωση και γιατί τώρα καλείστε από τις διάνοιες του «επιτελικού κράτους» του Μαξίμου (επίσης εξωκοινοβουλευτικοί) να την ανατρέψετε;

Γιατί σας σφύριξαν πως πλησιάζει ανασχηματισμός και σε αυτόν θα χρησιμοποιηθούν στελέχη της έως τώρα «ριγμένης» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Γιατί τώρα; Για δύο λόγους: α) γιατί οσονούπω (8 Γενάρη) λήγει το 18μηνο προστασίας τους από τον εκλογικό νόμο και επομένως η επανεκλογή τους δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη λίστα της Πρωθυπουργικής βούλησης. Άρα όσοι δεν αξιοποιηθούν μπορούν ξαφνικά να περάσουν στο στρατόπεδο του διαμαρτυρόμενου, και β) γιατί μάλλον με τη λήξη του 3ου lockdown -την άνοιξη- ο Μητσοτάκης θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Και καλά τα πτυχία στους τοίχους από το Harvard, αλλά ψηφαλάκια στα καφενεία της Ιστιαίας και του Τυρνάβου δεν μπορεί να μαζέψει ο Steve Vranakis.

Επομένως, τώρα γαλάζια προβατάκια μου, το παραμύθι αλλάζει. Ο λύκος αλλάζει τομάρι. Οι τεχνοκράτες μπαίνουν στο ράφι. Να δείτε που μέχρι την άνοιξη στο Δρόμο προς την Ελευθερία θα ξεχάσουμε σιγά-σιγά και τον Τσιόδρα (άντε το πολύ-πολύ να τον βάλουμε στο Επικρατείας- όχι βέβαια πρώτο. Εκεί θα πάει η Άννα Διαμαντοπούλου, αν δεν καταφέρει τελικά να εκλεγεί στον ΟΟΣΑ.

Επανερχόμενοι στα συστημικά παιδιά του SKAI υπενθυμίζω τα βασικά: το πολίτευμα παραμένει ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γι’ αυτό εκλέγονται οι Βουλευτές. Σύνταγμα των Ελλήνων. Have you read it?

Αντιπροσωπευτικότητα. You know?

Πολιτική ευθύνη και καταλογισμός. You remember?

Η πολιτικά ορθή άποψη είναι οι κυβερνήσεις να στελεχώνονται από τους βουλευτές τους και οι τεχνοκράτες να τους στηρίζουν ως σύμβουλοι. Αυτό γίνεται σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όχι vice versa (ανάποδα).

Η σωστή άποψη είναι και πολιτικά ορθή. Οι φίλοι του SKAI μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως είμαστε ελέφαντες. Εμ, όχι. Μαύρα πρόβατα μπορεί. Ελέφαντες ή χρυσόψαρα επ’ ουδενί. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να γράφω και στο Antinews. Σε ένα κόσμο που η συνταγματική και συνεπώς ορθή άποψη θεωρείται αντισυστημική μάλλον κάτι δεν πάει πολύ καλά.

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα