Για "παρενόχληση" του Τσεσμέ από ελληνικά F-16 μιλά η Τουρκία - Διαψεύδει το Υπ. Εθνικής Άμυνας

"Τέσσερα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, παρενόχλησαν το TCG Çeşme", είναι οι τίτλοι στα μεγάλα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα, Anadolu, Sabah, Hürriyet, Yeni Şafak, ανεβάζοντας ένα επίπεδο παραπάνω την ένταση, στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το "Τσεσμέ", σε υψόμετρο 3,280 ποδιών, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της NAVTEX που έχει

εκδώσει ο σταθμός της Σμύρνης, στο Αιγαίο Πέλαγος, σε διεθνή ύδατα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, ακολούθησε και αερομαχία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δήλωσή του, κατηγόρησε την Ελλάδα για... συχνές παρενοχλήσεις! "Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές παρενοχλήσεις της Ελλάδας. Εμείς έχουμε δικούς μας κανόνες. Απαντήσαμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πλαίσιο αυτών των κανόνων", φέρεται να σχολίασε ο Ακάρ.

Από την πλευρά τους, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία πτητική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή που βρίσκεται το "Τσεσμέ". Μάλιστα πηγή από το υπουργείο Άμυνας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφερε: "Ουδέποτε παρενόχλησαν ελληνικά μαχητικά το τουρκικό πλοίο".

Τις τελευταίες ώρες και ενώ η Ελλάδα περιμένει απάντηση για τις διερευνητικές επαφές, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αύξησης έντασης, καθώς με διαδοχικές κινήσεις επέστρεψε στην επιθετική ρητορική εναντίον της χώρας μας, έστειλε το "Τσεσμέ" στο κέντρο του Αιγαίου για έρευνες, αποκάλεσε πρόκληση την αντίδραση και τη διαμαρτυρία της Ελλάδας, ανακοίνωσε άσκηση με την επωνυμία "Γαλάζια Πατρίδα" (Mavi Vatan), για την περίοδο ανάμεσα στις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, αποκάλεσε επίσης πρόκληση την άσκηση που πραγματοποιείται μεταξύ δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ και παράλληλα ο Χουλουσί Ακάρ, σε συνέχεια των δηλώσεών του είπε πως η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική ρητορική, κάτι που επισημαίνουν και όλα τα τουρκικά μέσα, στο ρεπορτάζ τους.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα