Γερμανική Αστυνομία: «Συλλάβαμε λάθος άνθρωπο» - Διαφεύγει ο μακελάρης του Βερολίνου;

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Γερμανία, μετά το μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυμαίζοντας άλλους 48.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος μέχρι να ανακοπεί η πορεία του από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων μέχρι να ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός φορούσε μάσκα και πριν αρχίσει την πορεία θανάτου είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ,

δράστης είναι ένας 23χρονος άνδρας από το Πακιστάν με το όνομα Naved B. (γεννηθείς την 1η Ιανουάριου του 1993), ο οποίος έφτασε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πάσσαου, ως πρόσφυγας τον Φεβρουάριο του 2016. Μάλιστα, τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης έφτασε στη Γερμανία μέσω της βαλκανικής οδού και ότι είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άντρας έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες και είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα