Γερμανία: “Έχετε 100 ημέρες αλλιώς… the game is over”

Με το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές εκλογές η … υφήλιος

Με το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές εκλογές βρίσκεται όλη η υφήλιος ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν τελεσίγραφα σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα ξένων πρακτορείων ότι οι υπουργοί Οικονομικών

των κρατών-μελών της ευρωζώνης φέρονται ότι σχεδιάζουν να έχουν μια τηλεφωνική διάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή.

«Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα  αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί»  οριστικά, είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά χθες,  υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ

αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Σήμερα, μια έτερη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της  ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να επιτραπεί να οργανωθεί πολύ γρήγορα μια τηλεδιάσκεψη, εάν αυτό είναι απαραίτητο», είπε η πηγή αυτή.

Την ίδια στιγμή σε ένα εκτενές αφιέρωμά του το Reuters επικαλείται Γερμανικές πηγές οι οποίες λένε ότι η νέα κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία για ένα πρόγραμμα 100 ημερών με το οποίο θα δείξει τη θέλησή της για ευρωπαϊκή προοπτική. «Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιχνίδι τελείωσε», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Κορυφαίος Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πάντως στο πρακτορείο ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ. «Οι Ευρωπαίοι είναι πιθανόν να αποφασίσουν να κλείσουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα πτωχεύσει προς τον Σεπτέμβριο, αλλά θα παραμένει ακόμη στο ευρώ», εκτίμησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα