Γεμάτη γερμανικά σκάνδαλα η Ελλάδα

Μεγάλα σκάνδαλα με δημόσια έργα δισεκατομμυρίων ευρώ στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις και την ενέργεια φέρουν τη «σφραγίδα» γερμανικών εταιριών, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του o “Τύπος της Κυριακής”.

Το ρητό «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις» ταιριάζει απόλυτα στη Γερμανία, η οποία, ενώ δείχνει με το δάκτυλο την Ελλάδα ως το βασίλειο της ευρωπαϊκής διαφθοράς και ζητεί την παραδειγματική της τιμωρία, διαθέτει, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατες αποκαλύψεις,

ένα λίαν σκανδαλιάρη πρόεδρο. Εκτός αυτού, την τελευταία πενταετία αποκαλύφθηκαν διεθνώς, και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαιτέρως μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, πίσω από τα οποία βρίσκονταν οι μεγαλύτεροι γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Siemens, η Mercedes και άλλες εταιρίες. Το τσουνάμι των αποκαλύψεων κάλυψε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, και έφτασε μέχρι την Ελλάδα.

Εδώ επιβεβαιώθηκε με πλήθος αποδεικτικών στοιχείων αυτό που αποτελούσε κοινό μυστικό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ: Ότι οι γερμανικές εταιρίες βρίσκονταν πίσω από πλήθος σκανδάλων σε μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις μεταφορές, στα νοσοκομεία, στις επικοινωνίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ενέργεια και σε κάθε λογής μεγάλη προμήθεια και έργο υποδομής. Κορυφαία στιγμή των αποκαλύψεων ήταν η υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο ίσως μεταπολιτευτικό σκάνδαλο διαφθοράς. Παρά τους ποταμούς στοιχείων που υπάρχουν, έως τώρα κανένα από τα αμέσως ή εμμέσως εμπλεκόμενα πρόσωπα στα σκάνδαλα δεν έχει καταδικαστεί. Είναι προφανές ότι αντίστοιχο χορό μιζών, με παρτενέρ διεφθαρμένους Ελληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες, είχαν στήσει στη χώρα μας σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ολοι αυτοί, λοιπόν, που επί δεκαετίες οικειοποιούνταν τους πόρους της χώρας, τώρα έρχονται να την καταδικάσουν σε εξαθλίωση.

Εξοπλιστικά προγράμματα:

Η Γερμανία έχει πάρει ή διεκδικεί από την Ελλάδα περίπου δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα -μόνον- εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί, ή πιέζει να τα πάρει. Ομως, σχεδόν όλα τα μεγάλα προγράμματα που έχει πάρει συνοδεύονται από πλήθος καταγγελιών για σκάνδαλα. Να σημειωθεί πως η Γερμανία, μετά τις ΗΠΑ, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας μας. Ως γνωστόν, η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση διεθνώς στις αγορές εξοπλισμών. Μάλιστα, την περίοδο 2004-2008 η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής, με ποσοστό 31% επί του συνόλου των αγορών που έκανε η χώρα μας. Στη γειτονιά μας, οι δύο καλύτεροι πελάτες της είναι η Τουρκία (15% των γερμανικών πωλήσεων) και η Ελλάδα (13%).

Άρματα Μάχης: To 2002 αποφασίστηκε η αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» αντί του ποσού του 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό επαρκούσε, όπως έλεγαν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, για την αγορά 250 αρμάτων μάχης. Αρκετοί επίσης στο Στρατό Ξηράς την περίοδο του διαγωνισμού εξέφρασαν ενστάσεις για το κατά πόσο ήτα

Keywords
Τυχαία Θέματα