"Φρένο" στα εσωκομματικά μαχαιρώματα από Τσίπρα στην "αυλαία" για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά - σε διάστημα επτά ημερών- συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο , τι άλλο, τον "μετασχηματισμό" του κόμματος.

Η πορεία προς την διεύρυνση "ανοίγει" αυλαία αυτό το σαββατοκύριακο, με δρώμενα παράλληλα: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και διεξαγωγή του Φεστιβάλ Νεολαίας "sputnik".

Η μεν Κεντρική Επιτροπή σηκώνει αυλαία, ως είθισται, με την

εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ( σήμερα το μεσημέρι στη 1.30) το δε φεστιβάλ κατεβάζει τα ριντό, το βράδυ της Κυριακής, επίσης με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα "κηρύξει"¨και την έναρξη των επίσημων διαδικασιών για τη "μαζικοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ και τον διακηρυγμένο στόχο της αντιστοίχησης ψηφοφόρων με τα μέλη του.

Ο υπερφιλόδοξος -αρχικός στόχος- για προσέλκυση νέων 170.000 μελών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ήδη εγκαταλειφθεί -έστω και σιωπηρά. Εξ΄ού και οι αναφορές πλέον σε αριθμούς, θα εκλείπουν από την ρητορική των στελεχών και του αρχηγού του.

Επιπλέον, φαίνεται πως βρέθηκε ένας συμβιβασμός για όσους αντιμετώπιζαν καχύποπτα την ψηφιακή πλατφόρμα e-syriza , μέσω της οποίας θα μπορούσε οποιοσδήποτε πολίτης να γίνει μέλος του κόμματος, χωρίς να απαιτείται "ζύμωση" και φυσική του παρουσία. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η εγγραφή θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά μεν αλλά θα απαιτείται η παραλαβή της κομματικής ταυτότητας, αυτοπροσώπως.

Στο τριήμερο αυτό, θα παρουσιαστεί η Πολιτική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τον Νάσο Ηλιόπουλο και ακολούθως στο Φεστιβάλ Νεολαίας την Κυριακή, στο πλαίσιο της ομιλίας του κ. Τσίπρα.

Πέριξ του περιεχομένου της Πολιτικής Διακήρυξης συζητούσαν χθες επί ώρες στην ΠΓ του κόμματος, όπου προκρίθηκαν αλλαγές και ξαναγράψιμό της σε σημεία που κρίθηκαν "προβληματικά" ( Πληροφορίες που φέρουν τον Πάνο Λάμπρου των "53" να είχε βγάλει μεγεθυντικό φακό για να τσεκάρει σειρά-σειρά τις διατυπώσεις, ελέγχονται ως υπερβολικές).

Εσωστρέφεια

Στο δια ταύτα της διεύρυνσης, το κόμμα πορεύεται με αντικρουόμενες πεποιθήσεις και σε "στρατόπεδα".

Τα μαχαίρια εσωκομματικά έχουν βγει (ακόμη και μεταξύ στελεχών που δεν τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με αλληλοκαρφώματα) ενώ παραμένει η καχυποψία σε στελέχη εξ αριστερών του κ. Τσίπρα για το "πού το πάει" ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως εάν κάτι επιχειρεί να φρενάρει στην παρούσα συγκυρία είναι την περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια. Σε τούτο, ιμάντας, θα επιχειρηθεί να γίνει και η συγκρότηση επιθετικής αντιπολιτευτικής γραμμής.

Στο μεταξύ, όσα ερωτήματα είναι δύσκολα προς επίλυση ( όπως φέρ επείν, το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος ή εκλογής Τσίπρα από την βάση του κόμματος) θα μετακυλήσουν προς το Συνέδριο για οριστικές αποφάσεις ( πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο). Ηδη πάντως, ο Γιώργος Σταθάκης έχει αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής για τη συγκρότηση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καμπάνια "μετασχηματισμού" του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο, περιοδείες ανά την Επικράτεια εν είδει "ανοιχτών συνελεύσεων" με τη συμμετοχή του.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα