Φούστη Ρόμελ...

08:19 1/3/2014 - Πηγή: Antinews

Λίγοι κατάλαβαν πως είναι η τρίτη φορά που Γερμανός επίσημος μας θέλει Τρίτο Κόσμο/αναπτυσσόμενη χώρα...με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά....

Σωστά το επισήμανε προ ημερών και η «Καθημερινή»: «Λίγοι ίσως κατάλαβαν πόσο βαριά ήταν η κουβέντα που εκστόμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κ. Γκάμπριελ, όταν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι χώρα που εμπίπτει περισσότερο στην αρμοδιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας και λιγότερο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Για τους γνωρίζοντες τη διεθνή πραγματικότητα, η φράση αυτή εξισώνει την Ελλάδα με χώρες του Τρίτου Κόσμου, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα ασχολείται με την κατασκευή υποδομών, την ανάπτυξη θεσμών και γενικώς με το «κτίσιμο κρατών» σε προβληματικές περιοχές του πλανήτη....»

Θυμίζω τις αναφορές περί ομοιοτήτων Ελλάδας-Μογγολίας από δήλωση του Γερμανού οικονομολόγου-συμβούλου της Μέρκελ (σπάνιες γαίες) και Αφγανιστάν-Ελλάδας από κείμενο του Spiegel (σπάνιες γαίες). Τώρα ήρθε η σειρά της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα δύο πρώτα χτυπήματα συνδέονται με τις σπάνιες γαίες. Το τρίτο (Παγκόσμια Τράπεζα) συνδέεται γενικότερα με τα ορυκτά....καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο κατεξοχήν χρηματοδότης projects ορυχείων στις ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ χώρες...

Το πιάσατε τώρα;

Θα μας πουλήσουν ως αναπτυσσόμενη χώρα στο 4ο Ράιχ για τα ορυκτά μας;

Φούστη Ρόμελ...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα