Φλερτ νέας γενιάς, με εφαρμογές smartphones

Mια γυναίκα μπαίνει σε ένα μπαρ... Μάλλον όχι. Μια κυρία παίρνει το τηλέφωνό της. Με το δάχτυλό της πατά το κουμπάκι που απορρίπτει τον 25χρονο Άλεξ και τον 48χρονο Ρομπερτ. Με το άλλο δάχτυλο πατά μια φωτογραφία του 24χρονου Τζέιμς. Ταιριάζουν. Συζητούν και κάνουν σχέδια. Εξάλλου, μόνο πέντε χιλιόμετρα τους χωρίζουν.

Καλώς ήλθατε στο νέο κόσμο των ραντεβού. Δεδομένου ότι η σχεδόν συνεχής χρήση των smartphones πολλαπλασιάζεται και καθώς οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και πιο άνετα με το να γνωστοποιούν τη θέσης τους,

προέκυψε μια νέα κατηγορία εφαρμογών σε κινητά για ραντεβού, για όλα τα γούστα. Οι μιλένιαλς, απασχολημένοι με το σχολείο, τη δουλειά και την κοινωνική ζωή, λένε ότι οι εφαρμογές τους εξοικονομούν χρόνο και επιτρέπουν στους χρήστες να φιλτράρουν αυτό που επιθυμούν, με βάση μερικές φωτογραφίες, λόγια και τις συνδέσεις στο Facebook. Σε αντίθεση με τα διαδικτυακά ραντεβού του παρελθόντος, με τα ατέλειωτα προφίλ και τα μακροσκελή μηνύματα, οι νεότερες εφαρμογές προσφέρουν την αίσθηση της αμεσότητας και της απλότητας, που κατά κάποιο τρόπο γυρνά πίσω στις παλιές καλές μέρες, όταν απλά περπατούσες με έναν ξένο, πιάνοντας ψιλοκουβέντα.

Όσο για τους πιθανούς συντρόφους, υπάρχει ποικιλία για να διαλέξετε. Στο ChristianMingle «θα βρείτε το ταίρι σας από τον Θεό». Το Hinge’s υπόσχεται συνδέσεις με φίλους φίλων. Το Coffee Meets Bagel, εν τω μεταξύ, θα σας παρουσιάσει μόνο έναν πιθανό σύντροφο κάθε μεσημέρι. Το Dattch είναι για τις γυναίκες που αναζητούν γυναίκες. Για τους άνδρες που ψάχνουν για άνδρες υπάρχουν τα Grindr, Jack’d, Scruff, Boyahoy και πολλά άλλα. Στο Revealer θα μπορέσετε να ακούσετε τη φωνή ενός ατόμου και να δείτε φωτογραφίες μόνο αν ενδιαφέρεστε.
Το αγαπημένο όλων βέβαια είναι το Tinder, εξαιτίας του απλού interface του, των διασημοτήτων που το χρησιμοποιούν και της δημοτικότητας που πήρε από τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν γνωριμίες κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών. Το Tinder, όπως και πολλές εφαρμογές για ραντεβού, απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας το προφίλ τους στο Facebook, το οποίο λένε οι χρήστες ότι προσθέτει ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης. Το Facebook, εξάλλου, βασίζεται στις πραγματικές ταυτότητες των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες σας στο Tinder είναι οι φωτογραφίες σας στο Facebook. Οι χρήστες μπορούν να αποδέχονται ή να απορρίπτουν πιθανούς συντρόφους με το αριστερό ή το δεξί άγγιγμα του δαχτύλου τους. Αν και οι δύο άνθρωποι ανοίξουν το Tinder, το app αναβοσβήνει την ένδειξη «ταιριάζετε!» και το ζευγάρι θα μπορεί να ανταλλάσσει μηνύματα. Επειδή τα μηνύματα μπορεί να προέλθουν μόνο από ένα άτομο που έχετε εγκρίνει, οι ανεπιθύμητοι φιλτράρονται. Το σύστημα αποφεύγει ένα από τα πιο εξοργιστικά προβλήματα ιστοσελίδων ραντεβού παλαιότερης γενιάς, όπου οι χρήστες, ιδίως οι γυναίκες, μπορεί να κατακλυστούν με μηνύματα από ανεπιθύμητους μνηστήρες. Δίνει επίσης στη γενιά που έχει μεγαλώσει με το Google και τα social media μια ευκαιρία να ελέγξει το ιστορικό των πιθανών συντρόφων.

Έρευνες έχουν δείξει σημαντική αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν εφαρμογές για ραντεβού σε κινητά. Παρά την αυξανόμενη αποδοχή όμως, η online αγορά διαδικτυακών ραντεβού και εφαρμογών είναι μικρή. Η εταιρεία ερευνών IBIS World εκτιμά ότι η βιομηχανία υπηρεσιών ραντεβού θα φτάσει τα 2,2 δις δολάρια το τρέχον έτος. Ο διαδικτυακός όμιλος IAC/InterActiveCorp έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς , με 27 τοις εκατό. Η νεοϋορκέζικη εταιρεία κατέχει παραδοσιακά dating sites όπως τα Okcupid, Match.com και Chemistry.com καθώς και το Tinder.

Οι δημιουργοί μερικών από τις πιο φιλόδοξες εφαρμογές λένε ότι πέρα από τα ρομαντικά παντρολογήματα ενδιαφέρονται και για αυτό που αποκαλούν «κοινωνική ανακάλυψη», βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν συνδέσεις σε επιχειρήσεις ή νέους φίλους. Ο συνιδρυτής του Tinder, Justin Mateen, ισχυρίζεται ότι η δημιουργία του δεν είναι μια εφαρμογή για «καυτές» σχέσεις και δεν έγινε για να διευκολύνει τις σχέσεις της μιας βραδιάς.

Associated Press

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
ti einai to boyahoy
Τυχαία Θέματα