Φεύγουν 2.000 επίορκοι

20:27 9/4/2013 - Πηγή: Antinews

Αν και δεν είμαστε προφήτες, έχουμε τις πληροφορίες μας οι οποίες λένε ότι ουσιαστικά η συμφωνία με την τρόικα για το «πακέτο» έχει κλείσει και μένει το πολύ μία ακόμη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για να διευθετηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Η συνάντηση με την τρόικα που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 3,5 ώρες και το κυρίως μενού ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η συμμετοχή, για μία ώρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη. Ο Αντ. Μανιτάκης, αφού συναντήθηκε με τον Φ. Κουβέλη ο οποίος τον συμβούλευσε να ξεπεράσει κάποια «κολλήματα» που έχει, μετέβη στην πλατεία Συντάγματος.

Σκοπός της κίνησής του αυτής ήταν να δείξει ότι πάνε προς οριστικοποίηση της συμφωνίας για το Δημόσιο αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα.

Ο κ. Μανιτάκης φαίνεται να κάνει πίσω μετά και τις έμμεσες επικρίσεις για τις καθυστερήσεις και από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Έτσι, πήγε στο υπουργείο Οικονομικών, αγκαλιάστηκε με τον κ. Στουρνάρα και έφυγε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να συμφωνήθηκε η απόλυση 2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και η απομάκρυνση άλλων 5.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων. Άλλωστε εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις» πρόσθεσε ο κ. Μανιτάκης για την ουσία της διαπραγμάτευσης.

Πλέον, με το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι την Πέμπτη και για τα ανοικτά θέματα του φόρου στα ακίνητα και των δόσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη, ο Γ. Στουρνάρας πάει στο Γιούργκρουπ προκειμένου να πάρει την πολιτική δέσμευση ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί μέσα στον Απρίλιο ενώ η απόφαση για τη δόση των 6 δισ. θα ληφθεί στο Γιούργκρουπ της 13ης Μαίου.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα