“Εξαπάτηση” σημαίνει “κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ”

10:27 3/6/2011 - Πηγή: Antinews

Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη “εξαπάτηση” θα πρέπει να μπει η ερμηνεία “κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ”. Και δεν εννοούμε την εξαπάτηση με το γνωστό “λεφτά υπάρχουν”, ούτε τις υποσχέσεις Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα.Μιλάμε για την εξαπάτηση με τους ημιυπαίθιους καθώς με ερμηνευτική εγκύκλιο όσοι έκαναν το λάθος να κάνουν τακτοποίηση θα βρεθούν στο μέλλον να πληρώνουν φόρους λόγω τεκμηρίων. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι ημιυπαίθριοι,
τα κλειστά γκαράζ, οι πιλοτές και οι αποθήκες που «τακτοποιήθηκαν» όλα δηλαδή τα επιπλέον τετραγωνικά θα πρέπει να γραφούν στη φορολογική δήλωση του 2012 για να υπολογιστούν στα νέα τεκμήρια. Αν μάλιστα ξεπεράσουν και το αφορολόγητο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, μαύρο φίδι που τους έφαγε.Η εφορία πλέον θα γνωρίζει τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου για να υπολογίσει τα νέα τεκμήρια διαβίωσης. Ετσι, όσοι έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν την κυβέρνηση θα πληρώσουν υψηλότερο ποσό τεκμηρίου και άρα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους.Πρέπει να σημειωθεί ότι οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του 2011, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και έτσι θα συνεχίζουν να δηλώνονται και τα επόμενα οικονομικά έτη. Ομοίως, οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2012, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να περιληφθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση 2012, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος  2012 και των επομένων οικονομικών ετών.Σύμφωνα με τα παραδείγματα:ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 :
Φορολογούμενος δεν είχε δηλώσει καθόλου ή είχε δηλώσει στους βοηθητικούς χώρους ημιυπαίθριο χώρο 15 τ.μ. που βρίσκεται σε δηλωθέν διαμέρισμα κυρίων χώρων 100 τ.μ.Ο ημιυπαίθριος αυτός χώρος τακτοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010.Περίπτωση α: Μετά την τακτοποίηση, και εάν δεν έχει ακολουθήσει κάποια άλλη μεταβιβαστική πράξη, δεν απαιτείται να γίνει μεταβολή στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2011 και επομένων ετών, εφόσον δεν υπάρξει μεταβολή.
Περίπτωση β: Το Φεβρουάριο του 2011 ο φορολογούμενος μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα στην κόρη του με γονική παροχή.Το 2012 και οι δυο υπόχρεοι, τόσο η κόρη –ψιλός κύριος όσο και ο πατέρας- επικαρπωτής, οφείλουν να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων συμπεριλαμβάνοντας τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους (ο μεν πατέρας δηλώνοντας μεταβολή η δε κόρη το νέο ακίνητο).Περίπτωση γ: Το Φεβρουάριο του 2011 το διαμέρισμα πωλήθηκε.
Ο μεν αγοραστής θα δηλώσει το διαμέρισμα και τον ημιυπαίθριο χώρο στους κύριους χώρους, ο δε πωλητής θα διαγράψει το ακίνητο αναγράφοντάς το όπως το είχε δηλώσει αρχικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 :Φορολογούμενος στη δήλωση στοιχείων ακινήτων προηγούμενων ετών συμπεριέλαβε στους κύριους χώρους διαμερίσματός του κλειστό ημιυπαίθριο. Στη συνέχεια τακτοποίησε τον εν λόγω ημιυπαίθριο.
Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τροποποιήσει το Ε9, αφαιρώντας τον ημιυπαίθριο, διότι έχει ήδη απεικονίσει την πραγματική κατάσταση
Keywords
Τυχαία Θέματα