Ετοιμάζουν νέα «συνταγή» για Αθήνα

Με ορίζοντα τη νέα συνεδρίαση του eurogroup τη Δευτέρα επιχειρείται να γεφυρωθεί το «χάσμα» στους κόλπους των δανειστών αναφορικά με την τελική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, που θα ανοίξει το δρόμο και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Αθήνα.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε

επίπεδο στελεχών του EuroGroup ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις χθεσινές πολύωρες διαπραγματεύσεις, η απόκλιση μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και των ευρωπαίων αξιωματούχων προσεγγίζει τα 10 δισ. ευρώ.

Σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των εγγυήσεων του EFSF κατά 10 δισ. ευρώ στο πλαίσιο μείγματος μέτρων για την Ελλάδα, εξέλιξη που ενδέχεται να καλύψει το «κενό».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε ότι δεν έχει κλείσει το εάν θα παραταθεί ο στόχος για τη βιωσιμότητα του χρέους στο 2022, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το χρηματοδοτικό κενό έως το 2014. Τόνισε δε ότι σύμφωνα με εκτίμηση της ΕΚΤ η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει επιπλέον 9 δισ. από έντοκα.

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα. Μένουν οι τελευταίες πινελιές», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στην πρώτη του αντίδραση, κάλεσε Ευρώπη και ΔΝΤ να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, ενώ όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/740200/Article.aspx

Keywords
Τυχαία Θέματα