Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

Ερωτηματικά γεννά η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία παραθέτει ο τουρκικός Τύπος και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.


Κι' αυτό, ενώ πρόσφατα, στην ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν θα γίνει τέτοια

συνάντηση. «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν συμπίπτουν από ό,τι αντιλαμβάνομαι και τα προγράμματά μας. Δεν θα βρεθούμε δηλαδή τις ίδιες μέρες στη Νέα Υόρκη», είχε αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αντίθετα, τώρα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Hurriyett και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ρία Νόβοστι, ο Τ. Ερντογάν λέει ότι θα συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη. «Στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς», είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την «Διακήρυξη των Αθηνών» από τις εννέα χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει με τον Κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού. «Πρέπει να δούμε τα απαραίτητα βήματα (σ.σ. από τη μεριά της Ελλάδας και της ΕΕ). Εάν τα δούμε, τότε και εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Η Τουρκία δεν είναι θυρωρός κανενός».

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα