Ερντογάν: Οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ θα μας αναγκάσουν να βρούμε άλλους συμμάχους

Οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη χώρα μας, αλλά και θα μας αναγκάσουν να αναζητήσουμε άλλους συμμάχους, προειδοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με άρθρο του στους "New York Times".

Μετά τους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Ταρμπ στην Τουρκία, ο Ερντογάν σημειώνει: "Η συνεργασία μας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από διαφωνίες. Δυστυχώς, οι προσπάθειές

μας να αναστρέψουμε αυτήν την επικίνδυνη τάση αποδείχθηκαν μάταιες". Ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: "Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρχίσουν να σέβονται την κυριαρχία της Τουρκίας και να κατανοούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος μας, η συνεργασία μας θα τεθεί σε κίνδυνο".

"Πριν να είναι αργά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει τη λανθασμένη πεποίθηση ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση και η έλλειψη σεβασμού θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους", κατέληξε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα