Έρχεται η ώρα των Αθλητικών Ομοσπονδιών

«Λαγούς με πετραχήλια» βγάζει απ΄ότι φαίνεται η έρευνα που γίνεται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πλέον η Πολιτεία έχει ακόμη ένα λόγο να προχωρήσει σε αντίστοιχες έρευνες και σε άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες που εδώ και πολλά χρόνια διαχειρίζονταν ολόκληρα φορτηγά δημοσίου χρήματος.

Πριν από λίγες μέρες κατά την γιορτή της Ελληνικής Oλυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος είχε προτρέψει τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό που βρισκόταν στο ακροατήριο να ξεκινήσει την διαδικασία των οικονομικών ελέγχων σε αθλητικές ομοσπονδίες.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του

αθλητισμού σήκωσε το γάντι και στην δευτερολογία του δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει σε ελέγχους των Ομοσπονδιών μέσα στο ερχόμενο διάστημα.

Και βέβαια το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται στην τρέχουσα χρονιά ή την προηγούμενη αλλά αρκετά χρόνια πίσω την εποχή των «παχέων αγελάδων» πριν και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας , τότε που οι επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες ξεπερνούσαν τα 70 και 80 εκ ευρώ , σε αντίθεση με το σήμερα που μετά βίας θα φτάσει τα 20- 25 εκ.

Ελάχιστοι άνθρωποι , αρκετοί εκ των οποίων κρατούν ακόμη τα ηνία κορυφαίων αθλημάτων , διαχειρίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ποτέ δεν ελέγχθηκαν όχι ασφαλώς για το έργο τους αλλά για τις αποφάσεις τους , για τους διαγωνισμούς, τις αναθέσεις , τις συνεργασίες και βέβαια τις δαπάνες που έκαναν επί των διοικήσεων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα