Ερχεται “χαράτσι” για την “πράσινη” και “πορτοκαλί” ΝΕΡΙΤ

Θα επανέλθει δριμύτερο το ανταποδοτικό τέλος της δημόσιας τηλεόρασης, φτάνει να επανέλθει και η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής ως κεντρικός ομιλητής στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργανώνει η EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων) στην Αθήνα αποκάλυψε ότι δεν γλιτώνουμε από το χαράτσι της ΝΕΡΙΤ, το οποίο ανερχόταν στα 300 εκατ. Ευρώ πριν το “μαύρο” της ΕΡΤ.

Στόχος

της Κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στις ακόλουθες αρχές: την ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, προφανώς εννοεί της παρεμβάσεις της Ν.Δ., τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, αποκλείει μόνο τις πρακτικές των ΠΑΣΟΚων και ΔΗΜΑΡιτών, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών. Των “ημετέρων” προφανώς.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι αποτελεί ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ που επιλέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Εποπτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα, χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα