Επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Βλέπουν «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι αστυνομικοί να κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρώτη επίθεση που είχε κάνει η οργάνωση ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια οι

αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Και οι δυο αυτές οργανώσεις που τις συνδέουν με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χ.Τρικούπη 50.

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα, πιθανότατα από θραύσμα να τραυματιστεί ένας από αυτούς στο πόδι.

Ο αστυνομικός βρίσκεται στα επείγοντα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου δέχεται τις περιποιήσεις των γιατρών, και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια. Είναι φανερό ότι ο τρόπος που έδρασε δείχνει ότι ήθλε να σκοτώσει αστυνομικούς.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Γνώριζαν ότι στις έξι γίνεται αλλαγή φρουράς και οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται ακροβολισμένοι στα πέριξ των γραφείων του ΠΑΣΟΚ αποσύρονται για κάποια λεπτά ώστε να γίνει η αλλαγή και να παραδώσουν στους συναδέλφους τους.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση.

Γεννηματά: Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα
«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας. Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έπειτα από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αναφερόμενη στον τραυματία αστυνομικό τον οποίο επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο η κ. Γεννηματά ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση και τόνισε «είναι ένας από εμάς».

«Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», σημείωσε η κ Γεννηματά που συνέχισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό», είπε συγκεκριμένα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.

Προκόπης Παυλόπουλος: «Εύχομαι ταχεία ανάρρωση»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ.Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Μητσοτάκης: Εύχομαι περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε

Περαστικά ευχήθηκε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον αστυνομικό που τραυματίστηκε στην ένοπλη επίθεση νωρίς το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

«Εύχομαι περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σφαίρες μετά την επίθεση στην κλούβα της Χ. Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα