Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Φωκίδα - νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες

Ένας 61χρονος και ένας 58χρονος είναι οι δύο νεκροί από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους σήμερα το απόγευμα, στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σοροί των δύο ανδρών πρόκειται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, προκειμένου να γίνει νεκροψία - νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Όσον αφορά στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, εμπειρογνώμονες αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από το σημείο που έπεσε

το αεροπλάνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα κατά την επιστροφή του αεροπλάνου από την περιοχή της Κωπαΐδας.

Νωρίτερα, έφθασε στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ένας νεκρός & ένας τραυματίας, ύστερα από πτώση αεροσκάφους, στην περιοχή, Σκάλωμα Φωκίδας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα.

5:09 PM - Apr 21, 2018

5See Πυροσβεστικό Σώμα's other Tweets

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα. Στην περιοχή, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας. Όπως έγινε γνωστό, το μικρό αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι και Μεσολόγγι –Κωπαΐδα.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε μίλησε με άλλο αεροπλάνο που είχαν τον ίδιο προορισμό και ανέφερε πως θα κάνει αναγκαστική προσγείωση, όμως πιθανώς κατά την εκτέλεση της να χτύπησε πάνω στα καλώδια κολόνας της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος είχε έγγραφο αερολόγησης από την αερολέσχη Αράξου.

Capital.gr με πληροφορίες από nafpaktianews.gr, ant1news.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα