Επένδυση στη σύγκρουση

13:10 9/8/2014 - Πηγή: Antinews

Μέσω της σύγκρουσης ενδεχομένως να επανακτήσει την πολιτική ηγεμονία της η ΝΔ και πολλοί υποστηρίζουν ότι η ανάδειξη μιας νέας αντίθεσης μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς είναι αυτή που θα προσφέρει τη διέξοδο.

Εάν μελετήσει κανείς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, γνωρίζει τις τάσεις και κατανοεί την έκταση της κυβερνητικής φθοράς. Τα εκπεμπόμενα σήματα είναι συγκεκριμένα και υπάρχει τάση, ριζοσπαστικοποίησης και αστών ψηφοφόρων, έστω και για μια φορά…

Το ανάχωμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, είναι αδύναμο. Άρα δια της αντιθέσεως

μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει τις πιο συντηρητικές εκδοχές του Κέντρου, τους «νοικοκυραίους» που θέλουν ησυχία και τάξη και ιστορικά βρέθηκαν απέναντι στις όποιες εκδοχές της Αριστεράς και δυνητικά θα βρεθούν και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.

Αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του. Ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν έχει την αυτοδυναμία και προκαλούν έκπληξη οι μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζεται η ταχύτητα με την οποία αποκτά ικανότητα διακυβέρνησης.

Βασανίζουν τον Πρωθυπουργό αυτές οι προοπτικές, νιώθει την απειλή του αγνώστου και γι' αυτό πρέπει να σπεύσει να ορθώσει τα δικά του αναχώματα χρησιμοποιώντας τη σύγκρουση και την αναβίωση της παλαιάς και ιστορικής μεγάλης αντίθεσης. Ίσως η αναβίωση της αντίθεσης Δεξιάς - Αριστεράς να προσφέρει μια κάποια λύση, αρκεί να γίνει με σχέδιο.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα