Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών έξω από την ΑΣΟΕΕ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 15.00 έξω από την ΑΣΟΕΕ, όταν ομάδα ατόμων βγήκαν από τον χώρο του πανεπιστημίου και έστησαν πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πατησίων βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Οι νεαροί, που φέρονται να διαμαρτύρονται για το άσυλο, άρχισαν να καταστρέφουν πεζοδρόμια και να προκαλούν ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απώθησαν την ομάδα των νεαρών πίσω στον χώρο του πανεπιστημίου, όπου ανά

διαστήματα βγαίνουν και επιτίθεται στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε διάστημα περίπου μίας ώρας οι άγνωστοι έχουν εξαπολύσει τρεις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε γύρω στις 15.00, όταν επιτέθηκαν με πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Δεριγνύ, ενώ λίγο αργότερα προέβησαν σε επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ στον οδό Μαυρομματαίων.

Λίγο πριν τις τέσσερις ακολούθησε τρίτη επίθεση, με ομάδα αγνώστων να πετά μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν και νωρίτερα σήμερα, μπροστά από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα