Επανεξετάζεται η επένδυση εξόρυξης χρυσού στην Αλεξανδρούπολη

21:42 8/3/2013 - Πηγή: Antinews

Στην επανεξέταση στοιχείων για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης προχωρά η κυβέρνηση πριν την λήψη της τελικής της απόφασης, όπως ανακοίνωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος. Όσο για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική», ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες.

Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις

και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε. προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση, ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Αναφορικά εξάλλου με την πρόοδο της επένδυσης του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, ενημερώνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες.

Σύμφωνησαν για αποκλιμάκωση

Εν τω μεταξύ σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ιερισσού κατέληξε η σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη, με τη συμμετοχή του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των κατοίκων και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνάντηση δεν παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας,

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια, ο αστυνομικός διευθυντής υποστήριξε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε στα πλαίσια νομιμότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερβολική, όπως είπε, αντίδραση των κατοίκων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κατοίκων δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρεμπόδισης των ερευνών για την διαλεύκανση της υπόθεσης της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Αστυνομίας, κατοίκων και Εισαγγελίας.

Στο Αυτόφωρο ,στις 20 Μαρτίου,η δίκη των τεσάρων συλληφθέντων στην Ιερισσό

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες Πέμπτη, στην Ιερισσό.

Οι συλληφθέντες, δύο 44χρονοι, ένας 43χρονος κι ένας 23χρονος, στους οποίους αποδίδονται – κατά περίπτωση – τα αδικήματα περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και της παράνομης κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού, ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κυνηγητικά όπλα, από τα οποία τα δύο στερούνταν τις νόμιμες άδειες, τρεις παράνομοι ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες και 27 κροτίδες. Τα κυνηγητικά όπλα απεστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση.

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ανέβαλε για τις 17 Ιανουαρίου 2014 τη δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σκουριές, στη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού.

Το δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συντοπίτες τους, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον της «αστυνομικής καταστολής».

www.naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα