Ενσωμάτωση με ρυθμό… χελώνας και συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ για Ευρωβουλή και δήμο Θεσσαλονίκης

Έχουμε φτάσει στην Τρίτη και ακόμη δεν έχουμε τα τελικά αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να κάθονται ακόμη σε «καμμένα κάρβουνα».

Τα εκλογικά θρίλερ που συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο είναι αν στις Ευρωεκλογές το ΜέΡΑ 25 θα κρατήσει την έδρα που έχει πάρει ή αν θα ανέβει η Νέα Δημοκρατία από τις 7 έδρες που έχει αυτή την στιγμή στις 8 αλλά

και το ποιος θα μονομαχήσει με τον Νίκο Ταχιά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές στο 91,96% της ενσωμάτωσης, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίζεται μόλις 0,1% πάνω από το 3% και για την ώρα φαίνεται πως εξασφαλίζει την έδρα την οποία αν κρατήσει θα πάρει η Σοφία Σακοράφα. Ωστόσο, πρέπει να θυμίσουμε εδώ πως από το βράδυ των ευρωεκλογών, οι ειδικοί της Singular Logic έβλεπαν το κόμμα ΜεΡΑ25 να καταλήγει λίγο κάτω από το όριο του 3%, γεγονός που του στερεί την είσοδο στην ευρωβουλή.

Στην ΝΔ η έδρα αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις

Όπως έχουμε γράψει ήδη, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη Νέα Δημοκρατία, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως θα εκλέξει έναν ακόμη ευρωβουλευτή, ανεβάζοντας τον αριθμό στους οκτώ.

Την ίδια ώρα εξυφαίνεται και παράλληλο σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μια έδρα στην κατανομή και να πέφτει στις 5. Σε αυτή την περίπτωση η έδρα που αυτή την στιγμή λαμβάνει ο Πέτρος Κόκκαλης για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει στην ΝΔ και τον Γιώργο Αμυρά. Ομως, με βάση την καθοδική πορεία του ΜέΡΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στους 6 ευρωβουλευτές «παίρνοντας» την έδρα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε ότι έχει να κάνει με τον δήμο της Θεσσαλονίκης, στο 90,74 % της ενσωμάτωση ο Κωνσταντίνος Ζέρβας διατηρεί την δεύτερη θέση πίσω από τον Νίκο Ταχιάο με 14,83% και τρίτος είναι ο Γιώργος Ορφνός με 14,55%. Ο κ. Ζέρβας έχει κάνει ήδη δήλωση ότι αυτός θα είναι ο αντίπαλος του κ. Ταχιάου αλλά ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών το μεσημέρι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Πηγή:eletherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα