Ένας 23χρονος Ρομά ομολόγησε πυροβολισμό – Πώς σκοτώθηκε ο 11χρονος Μάριος

Συγκλονίζουν το Πανελλήνιο οι εξελίξεις στην υπόθεση του χαμού του 11χρονου Μάριου ο οποίος σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Ενώ η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος φαίνεται πως κρύβεται, ένας 23χρονος Ρομά συνελήφθη και ομολόγησε πως το μοιραίο βράδυ όντως πυροβόλησε σε γλέντι.

Ένας 23χρονος Ρομά, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, είναι ο βασικός ύποπτος

της ΕΛΑΣ για τον πυροβολισμό από τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής στο 6ο Δημοτικό Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος, μέλος γνωστής οικογένειας Τσιγγάνων, είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβολούσε με καραμπίνα και όχι με 9αρι πιστόλι. Υπενθυμίζεται ότι ο κάλυκας που προκάλεσε το θάνατο του μικρού Μάριου ήταν από 9αρι πιστόλι.

Εξηγώντας γιατί πυροβολούσε είπε στους αστυνομικούς ότι γιόρταζε γιατί η μητέρα του που το πρωί της Πέμπτης είχε συλληφθει για κλοπές, αφέθηκε ελεύθερη.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν κατάφεραν να βρουν στο σπίτι του 23χρονου ούτε πιστόλι ούτε καραμπίνα αν και, κατά πληροφορίες, έχουν βρει κάλυκες και από τα δύο όπλα. Όταν ρωτήθηκε ο 23χρονος δεν έδωσε καμία δικαιολογία γιατί υπήρχαν αυτοί οι κάλυκες στο σπίτι του.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη

Περίπου πενήντα αστυνομικοί συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Η Ασφάλεια αναζητεί συγκεκριμένο άτομο που είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση του μικρού Μάριου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε άσκοπα.

Βέβαια, η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας κατόπιν εορτής θυμίζει λίγο και επικοινωνιακό σοόυ, καθώς είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα στις γκετοποιημένες ζώνες των δυτικών προαστίων όπου σκληρές ομάδες παραβατικών λειτουργούν ανεξέλεγκτες και η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Μάλιστα, πριν από πέντε ημέρες σε τσιγγάνικο γλέντι στην Αγία Βαρβάρα, δύο Ρομά έριξαν στον αέρα περισσότερες από 300 σφαίρες με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματίσουν γυναίκες στην πλατεία του Κορυδαλλού, ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το σημείο των πυροβολισμών. Τότε συνελήφθη και ένας 29χρονος που φέρεται να είναι ο ένας από τους δράστες.

Γιορτή ντροπής

Αξιόπιστες πληροφορίες του «Ε.Τ.» από άτομα της τοπικής κοινωνίας του Μενιδίου, που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά που έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Ο ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Στη Δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως αποτρόπαιο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Θύμα ο 11χρονος Μάριος, ο οποίος δέχθηκε στις 21.30 αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Πολίτες ενός κατώτερου θεού, οι κάτοικοι του Μενιδίου αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα από ανεξέλεγκτες ομάδες Ρομά που οπλοφορούν και θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών. Οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής αδυνατούν να αντεπεξέλθουν. Οπως λένε, πολλές φορές ακόμα και οι κλήσεις που δέχονται από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό, διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.

Το περιστατικό

Παρά την τραγική αυτή κατάσταση, κανείς δεν μπορούσε μέχρι χθες να φανταστεί ότι ένα παιδί θα πέσει νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. Ο μικρός Μάριος έπεσε ξαφνικά στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο κράσπεδο. Η μητέρα του, η οποία είναι δασκάλα, όπως και οι υπόλοιποι γονείς που ήταν παρόντες, πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και ότι τα αίματα στο κεφάλι του προέρχονταν από την πτώση. Η αλήθεια διαπιστώθηκε αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί έβγαλαν από το πίσω μέρος του κεφαλιού του παιδιού μία σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Γονείς και γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο 11χρονος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό.

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρουν: «Το παιδί μάς το έφεραν νεκρό στο νοσοκομείο. Εγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο επάνω (δεξί, οπίσθιο) μέρος του κεφαλιού υπήρχε βολίδα πυροβόλου όπλου. Αυτή είναι που προκάλεσε στον 11χρονο βλάβη στον εγκέφαλο».

«Ηταν θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα»
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει για το τραγικό περιστατικό της περασμένης Πέμπτης από τις σοβαρές καταγγελίες που κάνει στον «Ε.Τ.» ο Γιώργος Σταματάκης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού έχουν πέσει στο κενό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα και σήμερα -παρά τις ρητές δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.- υπάρχουν ένστολοι που εγκαταλείπουν τη Δυτική Αττική για πιο… βολικές υπηρεσίες.

Φεύγουν αστυνομικοί

«Τα τμήματα ασφαλείας υπολειτουργούν. Σκεφτείτε ότι στη Δυτική Αττική υπηρετεί ο μισός αριθμός προσωπικού από τον προβλεπόμενο, ενώ οι περιπολίες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Η ηγεσία έχει υποσχεθεί πολλά τα οποία δεν κάνει πραγματικότητα. Διαρκώς φεύγουν αστυνομικοί από εδώ για να πάνε σε κάποιο γραφείο της ΓΑΔΑ, στο αρχηγείο ή στη φύλαξη κάποιου επωνύμου. Στη Δυτική Αττική δεν θέλει να έρθει κανένας συνάδελφος, διότι ξέρει ότι μπορεί να κάνει 25 ημέρες να πάρει ρεπό και ότι μας θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Είναι τουλάχιστον παράλογο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί στη μήτρα του εγκλήματος. Εκτός αυτού, παίρνουν διαρκώς άτομα που υπηρετούν εδώ για να τα χρησιμοποιήσουν σε φυλάξεις στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Να τονίσουμε ότι είχαμε επισημάνει ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Δυστυχώς, ένα 11χρονο παιδί ήταν το θύμα. Είμαστε σοκαρισμένοι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια».

Επισημαίνεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες έφυγαν από τη Δυτική Αττική για νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το προσφυγικό 13 δόκιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι… αντικαταστάθηκαν από μόλις τρεις συναδέλφους τους. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και οι υπηρεσίες ασφάλειας χρειάζονται ενίσχυση εκατοντάδων αστυνομικών, ενώ υπάρχουν τμήματα ασφαλείας σε πολύ επιβαρυμένες περιοχές που επανδρώνονται από 10-20 αστυνομικούς.

«Γκέτο» για εγκληματίες

Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που είχαν «χτυπήσει» -πριν από τη σύλληψή τους- δεκάδες εγκαταστάσεις εταιριών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και όμορων νομών.

Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συμμορίες «ανοίγουν» οχήματα σε όλη την Αττική, τα οποία καταλήγουν στη Δυτική Αττική είτε για να διαλυθούν και να πωληθούν τα ανταλλακτικά είτε για να εκβιαστούν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν «λύτρα» για να τα πάρουν πίσω.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ρομα, ελασ, συλληψεις, συγκεκριμένο, σχολεια, γαδα, αθηνα, συλλυπητήρια, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, γιορτη σημερα, ξανα, αστυνομια, γυναικα, εγκληματικοτητα, εδρα, ηγεσια, θεμα, μητερα, ναρκωτικα, νησια, σφαιρα, ωρα, ανω λιοσια, αττικη, ατομο, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γιατροι, γλεντι, γονεις, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δυστυχως, δυτικη αττικη, δυτικη, εδαφος, ειπε, ελασ, ερευνες, ζεφυρι, ζωη, ζωνες, εμποροι, ειδος, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, θυμιζει, καμερες, λαθραια τσιγαρα, ληστειες, λιοσια, μακρια, μενιδι, μητρα, μισος, νοσοκομειο παιδων, οικογενεια, οπλοκατοχη, ουσιαστικα, ουσιες, οχηματα, παιδι, παιδια, πηγη, προβληματα, πρωι, ρεπο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συλληψη, συλλυπητήρια, σοου, σπιτι, σπιτια, σχολειο, τσιγαρα, φυλακη, αιματα, ασφαλεια, δικαιωμα, γιορτη, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα