Έναρξη πολέμου ΝΔ - Μπόμπολα

14:11 6/5/2017 - Πηγή: Antinews

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του deal μεταξύ Μπόμπολα και Σαββίδη για την εξαγορά του Πήγασου (και του 34% του Mega). Όπως έπρεπε να γίνει εδώ και ημέρες η ΝΔ πήρε θέση προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι δεν θα δεχθεί ανομίες και καταπάτηση των νόμων. Κυρίως στέλνει μήνυμα στον ίδιον τον Φ. Μπόμπολα ότι δεν μπορεί στο νέο σχήμα να έχει παρουσία διότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται κουρέματα εκατομμυρίων και ο μέτοχος που οδήγησε

την εταιρεία στη χρεοκοπία (χωρίς μάλιστα να βάζει το χέρι στην τσέπη αλλά να απαιτεί χαριστικές ρυθμίσεις) να παραμένει ενεργός.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου.

Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό».

Είναι προφανές ότι στην οδό Πειραιώς αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει ένα καταδικό της μιντιακό μαγαζί βάζοντας τις τράπεζες να κουρέψουν δάνεια προκειμένου να γίνει εκδότης και καναλάρχης ο εκλεκτός της Ιβάν Σαββίδης.

Απόδειξη του πολέμου που είναι σε εξέλιξη και του ρόλου του «προστάτη» που παίζει η κυβέρνηση στον Σαββίδη είναι η ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ η οποία λέει:

«Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους.

Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του «Κήρυκα Χανίων».

Με απλά λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά επί του θέματος και ανασύρει τις γνωστές ανόητες σκανδαλολογικές της θεωρίες. Δεν απαντά για το τι συμβαίνει με τον Μπόμπολα και τον Σαββίδη, για το ποιο είναι το εν εξελίξει deal και για το πώς αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης. Ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ασπίδα προστασίας στους δύο εκλεκτούς επιχειρηματίες που θα στήσουν το μεγάλο συριζαίϊκο μαγαζί που τόσο πολύ θέλουν. Ο Καλογρίτσας δεν τους βγήκε, ο Βαξεβάνης είναι λίγος, η Αυγή είναι για τα μπάζα, την ΕΡΤ δεν την βλέπει κανείς, ποιος θα κάνει το επικοινωνιακό παιχνίδι στης κυβέρνησης; Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια η ναυαρχίδα του Μπόμπολα παραδόθηκε στις ορέξεις του Τσίπρα και του Παππά. Το Έθνος με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διευθυντή και με γραμμή που μέχρι και η… Πράβντα ζηλεύει, μετατράπηκε σε φυλλάδα της αριστεράς.

Η παρέμβαση της ΝΔ συνιστά την έναρξη πολέμου με την οικογένεια Μπόμπολα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα