Ένα βιβλίο μνήμης για τον ΔΑΝΑΟ του ANTINEWS

Ήταν Φθινόπωρο του 2009 όταν ο αείμνηστος Billy, ο Βασίλης Ζήσης, μ΄ εκείνο το μοναδικό ταλέντο που είχε, μάζεψε εδώ στο Antinews μερικούς σχολιαστές και τους περισσότερους, με το έτσι θέλω, μας έκανε αρθρογράφους.

Όχι απλώς αρθρογράφους, αλλά και πολιτικούς αναλυτές. Με την καθοδήγησή του, βεβαίως-βεβαιώς.

Στην αρχή για να στηρίξουμε εκείνο το κίνημα που έφερε, σχεδόν από το πουθενά, τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

Στη συνέχεια να δημιουργήσουμε το πιο άδολο, ίσως και το πρώτο αντιμνημονιακό μέτωπο. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αντίθετοι γιατί βλέπαμε τη λαίλαπα που ερχόταν.

Εκείνη η παρέα έφερε το Antinews στην κορυφή των ενημερωτικών sites που δεν ήταν ιδιοκτησία επαγγελματιών του τύπου, αλλά μια ομάδα ερασιτεχνών που τους άρεσε η πολιτική. Που ό,τι έκαναν, το έκαναν με την ψυχή τους και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Δεν έχει σημασία να αναφέρω τα ονόματα, όσοι παρακολουθούν το Antinews τους γνωρίζουν.

Ψυχή εκείνης της ομάδας, εκτός από τον επικεφαλής Βασίλη Ζήση, ήταν ο Δαναός!

Ο δάσκαλος! Ο ποιητής, ο στιχουργός.

Απομονωμένος εκεί στο οχυρό του στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, σχολίαζε, παρατηρούσε, συμβούλευε, διόρθωνε, παρέμβαινε. Ήταν πανταχού παρόν! Παράλληλα έγραφε στίχους και ποιήματα.

Μέχρι και… οικονομικά βαλθήκαμε να του μάθουμε!

Ο Δαναός, ο κατά… κόσμον Τάκης Δήμητσας, δυστυχώς έφυγε νωρίς από τον μάταιο αυτό κόσμο, στις 19 Δεκεμβρίου του 2013, μετά από μια γενναία μάχη με μια σπάνια ασθένεια.

Ως δείγμα φιλίας και ελαχίστου φόρου τιμής στη μνήμη του, οι φίλοι του Δαναού, σε συνεργασία με την οικογένειά του, συμμετείχαν σ’ ένα βιβλίο όπου περιλαμβάνει το έργο του (ποιήματα και τραγούδια) και μερικές από τις παρεμβάσεις του, εδώ στο Antinews.

O ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος, στενός φίλος του Δαναού, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο συνθέτης Κωστής Μαραβέγιας είναι μερικοί από αυτούς που, επίσης, γράφουν για τον Δαναό.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα 19 Δεκεμβρίου, στη γενέτειρα του Ορμύλια, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

[photo_0]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα