Ένα κακοστημένο παίγνιο πολιτικής επιβίωσης

Τέτοιος πολιτικός εξευτελισμός δεν έχει υπάρξει από σύστασης του Ελληνικού κράτους, όπως θα έλεγε κι ο Μίμης.

Μπροστά στην λαγνεία τους να μην χάσουν τις καρέκλες της εξουσίας, Τσίπρας και Καμμένος αυτοεξευτελίζονται μέχρις εσχάτων.

Πρώτο το Antinews είχε γράψει ότι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία που εκτυλίχθηκε την τελευταία εβδομάδα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα κακοστημένο

παίγνιο πολιτικής επιβίωσης των δύο συνεταίρων.

Και αποδείχθηκε περίτρανα με την νέα κυβίστηση του Καμμένου.

Προσέξτε, η τεχνική κρίση που δημιούργησαν δεν έλαβε τέλος με τις δηλώσεις του ακομβίωτου περί στήριξης της κυβέρνησης. Απλώς παίρνει μια μικρή παράταση λόγω της εμπλοκής που προκλήθηκε στα Σκόπια, η οποία τελικά αποσοβήθηκε και οδήγησε στην έγκριση για αλλαγή του ονόματος.

Τα δυο συντρόφια έχουν ήδη συμφωνήσει να χωρίσουν προσχηματικά τα τσανάκια τους για να σώσουν αμφότεροι τα σαρκία τους.

Κι αν δεν έγινε χθες όπως ήταν αναμενόμενο θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, που θα έλεγε κι ο λαοπρόβλητος.

Βλέπετε το πάθος τους για την εξουσία τους τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό που ούτε μια πολιτική ραδιουργία δεν μπορούν να οργανώσουν με επιτυχία.

Αντί να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της νέας παπάτζας για να έχουν ελπίδες να καταστεί εύπεπτη από υποψηφίους χαχόλους - ψηφοφόρους, ανέκρουσαν πρύμναν φοβούμενοι μην καταρρεύσει το αίσχος των Πρεσπών στα Σκόπια και χάσουν τζάμπα ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ τα υπουργεία. Για τέτοιους πολιτικούς ογκόλιθους μιλάμε.

Μπορεί να διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι η κωλοτούμπα του Καμμένου έγινε λόγω της ανταρσίας βουλευτών των ΑΝΕΛ κι όχι της εμπλοκής στα Σκόπια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Θα δείτε τώρα που πέρασε η αλλαγή του ονόματος στα Σκόπια, πόσο γρήγορα θα αρχίσουν τα δυο συντρόφια να τσακώνονται σαν τα κοκόρια.

Είπαμε, το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Ο Τσίπρας κρατάει ζεστούς τους πρόθυμους τόσο για την κύρωση του εκτρώματος όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης, κι ο Καμμένος ξεσκονίζει τη στολή του Μακεδονομάχου αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να την φορέσει.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι λόγω της αβελτηρίας που αναφέραμε ο λαός τους πήρε χαμπάρι, με αποτέλεσμα ακόμη ένα πολιτικό τερτίπι να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Τί σημασία έχει πια αν αποχωρήσει... ηρωικά ο Καμμένος από την κυβέρνηση.... καβάλα στον Βουκεφάλα; Tί σημασία έχει πλέον αν ο Τσίπρας καταφέρει να συνεχίσει να κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου, τη στιγμή που ο κόσμος γελάει με τα ρεζιλίκια τους;

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένα τα συντρόφια. Μέχρι και την επίσκεψη της άλλοτε εχθρού που έγινε αίφνης φίλη, για την οποία καμαρώνουν, κατάφεραν να επισκιάσουν με τις γκάφες τους.

Τελικά ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα.

Εκεί που περίμεναν να βγουν στον αφρό και να στριμώξουν τον Μητσοτάκη με τις ίντριγκες και τις πομπώδεις υποδοχές, κατάφεραν να κερδίσει τις εντυπώσεις ο Κυριάκος χωρίς να κάνει τίποτα.

Για την μεν υποτιθέμενη κυβερνητική κρίση, διότι όλοι αντελήφθησαν το βρώμικο στήσιμο των δύο εταίρων για διατήρηση της εξουσίας, άρα αυτομάτως ευνοείται ο Μητσοτάκης. Για τη δε επίσκεψη της Μέρκελ, διότι τη στιγμή που ο Τσίπρας προσκυνούσε τον εχθρό παραδίδοντάς του τη Μακεδονία, ο Κυριάκος έλεγε ένα περήφανο ΟΧΙ.

Κοίτα να δεις που τα συντρόφια κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να βγει αυτοδύναμη η ΝΔ.

Και εις ανώτερα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα