Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού

Για "παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας" κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην εμπρηστική ανακοίνωση της Άγκυρας για την Αγία Σοφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

"Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν".

Καταδίκη για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας

Επίσης, με νεότερη

ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου, με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι παγίως το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει ανάλογες ενέργειες.

Ακσόι: Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σχολίασε με το γνωστό εμπρηστικό του ύφος: "Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης συνεχίζουν να ζουν σε ψευδαισθήσεις". Μάλιστα, ο Ακσόι ζήτησε από την Ελλάδα "να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, το οποίο βλέπει εδώ και 567 χρόνια", αλλά και να θυμάται "τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν σεβάστηκαν την τουρκική σημαία". Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση επειδή "επέτρεψε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη", κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, τέλος, αναφέρθηκε και στη "μουσουλμανική - τουρκική μειονότητα στη Θράκη", όπως τη χαρακτηρίζει, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλές παραβιάσεις στα δικαιώματά τους.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα