Ελληνική τραγωδία στη Βραζιλία

Τραγωδία . Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στην εικόνα της Εθνικής ομάδας που στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ γνώρισε βαριά ήττα από την Κολομβία με 3-0 στο Μπέλο Οριζόντε.

Εικόνες Μουντιάλ 1994 ήρθαν στις μνήμες των Ελλήνων που στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουν την Εθνική όλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Μια ομάδα άνευρη που δεν ήξερε τι ζητούσε και που πατούσε βρέθηκε μόλις στο 5ο λεπτό πίσω στο σκορ από ένα γκολ χάρισμα της άμυνας και τον Κώστα Μανωλά που έκανε είκοσι και πλέον χιλιάδες Κολομβιανούς

να στήσουν ένα άνευ προηγουμένου πανηγύρι στις εξέδρες.

Η Εθνική δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει απέναντι σε μια ομάδα που απλώς υπήρχε στο γήπεδο . Μια Κολομβία που κάνοντας τα βασικά έφτασε σε ένα απρόσμενο θρίαμβο επί της Εθνικής μας που ήταν σκιά του εαυτού της. Ο Σάντος είχε την ατυχή έμπνευση να βάλει Γκέκα και Σαλπιγγίδη στην επίθεση που μαζί με τον Σαμαρά αποτέλεσαν το πιο αργό επιθετικό σχήμα που έχουμε δει ως τώρα.

Οι Κολομβιανοί με δυο φάσεις ουσιαστικά βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο σκορ . Μόλις στο 5΄με το σουτ του Αρμέρο που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μανωλά και στο 58΄χάρις την προβολή του Γκουτιέρεζ όταν η μπάλα από κόρνερ πέρασε όλη την ελληνική άμυνα.

Το δοκάρι του Γκέκα στο 64΄σε κενή εστία ήρθε μάλλον να επιβεβαιώσει ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να βάλει γκολ με τίποτα όπως και η είσοδος των Φετφατζίδη και Μήτρογλου στο 57΄και το 64΄.

Η ελπίδα δεν πέθανε ακόμα αλλά αν τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00) δεν έρθει η νίκη με τους Ιάπωνες τα πάντα θα έχουν τελειώσει

ΣΚΟΡΕΡ: 5’ Αρμέρο, 58’ Γκουτιέρεζ, 90+3’ Ροντρίγκεζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

ΔΟΚΑΡΙ: 64’ Γκέκας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26’ Σάντζεζ – 55’ Σαλπιγγίδης

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γιέπες, Σάντσεζ, Αρμέρο (74’ Αρίας), Αγκιλάρ (69’ Μεχία), Γκουτιέρεζ (76’ Μαρτίνεζ), Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο, Ιμπάργκο, Ζουνίγκα

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κονέ (78’ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (57’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64’ Μήτρογλου)

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα