Έλεος με την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής

21:39 9/9/2017 - Πηγή: Antinews

H ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής έχει πολλές φορές εμφανιστεί στην Ελλάδα. Ίσως ποτέ άλλοτε τόσο πολύ όσο τώρα όπου έχουμε άλλωστε δύο πόλους. Τον Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό και τον Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ, όπου συμπυκνώνουν πολιτικές και ποδοσφαιρικές σχολές εντελώς διαφορετικές η κάθε μια τους. Και η σύγκρουση είναι απίστευτη, θα δούμε πολλά ακόμη να συμβαίνουν.

Έτσι, λοιπόν,

ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παίξει κι αυτός στο γήπεδο που έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό. Κάθε φορά άλλωστε που πάει στη Θεσσαλονίκη δε φείδεται επαίνων για τον ΠΑΟΚ, κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο. Ουδέποτε μίλησε για τους Αρειανούς ή για τους δύσμοιρους Ηρακλειδείς που δεν έχουν πλέον ομάδα.

Σήμερα, από τη ΔΕΘ ο Τσίπρας αποφάσισε να ενισχύσει το φιλοπαοκικό του προφίλ, αν και δεν κρύβει την αδυναμία του στον Παναθηναϊκό. Άλλες οι ψήφοι στην Αθήνα, άλλες στη συμπρωτεύουσα, κι όπως έχει πει ο Βούτσης εμμέσως «οι ψήφοι δεν μυρίζουν». Λίγο πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το Σάββατο, εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ του προσέφερε μια ασπρόμαυρη ποδοσφαιρική φανέλα.

«Πάμε για πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΘHELEXPO, Τάσου Τζήκα προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Και ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα».

Μπορεί ο Τσίπρας να λέει χαζοαστεία για τα οποία κανείς δεν γελά, όμως, η συγκεκριμένη τακτική του είναι σχεδιασμένη. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύει το φιλοπαοκικό του προφίλ, θα προσφέρει στιγμές χαράς στους οπαδούς της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας που έχουν δεκαετίες να δουν πρωτάθλημα. Και θα αναδείξει όσο μπορεί τη διαφορά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει «πέτσινο» το γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δίνοντας στον Πρωθυπουργό αφορμή να σχολιάσει ότι «τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο το Κέντρο Υγείας».

Κάπως έτσι θα το πάει ο Τσίπρας ή κάπως έτσι θα το πάει η ίδια η ζωή. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι θερμός υποστηρικτής του Αλέξη, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «Έλληνα Πούτιν». Και όπως όλοι γνωρίζουμε έχει ετοιμαστεί ένα ευρύτερο σχέδιο άλωσης των μίντια με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι πρώτο βιολί και «αριστερούς» επιχειρηματίες να βρίσκονται από πίσω.

Σε λίγο ο Τσίπρας θα φοράει την παοκική φανέλα και θα φωνάζει «ΠΑΟΚ ολέ» με το που περνά τα Τέμπη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα