Εκτός ελέγχου στην Ολλανδία, λόγω… γενεθλίων

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα 15χρονο κοριτσάκι από την μικρή πόλη Haren της Ολλανδίας (18.000 κατοίκων) κάλεσε κάποιους φίλους της στο πάρτι γενεθλίων της μέσω facebook. Έκανε όμως κάποιο λάθος, και αντί να καταστήσει την ανακοίνωση στο facebook ιδιωτική (private) και ορατή μόνο στους προσκεκλημένους, την κατέστησε δημόσια. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, 30.000 νέοι άνθρωποι δήλωσαν… ότι θα πάνε!

Αφ’ ότου η πρόσκληση αναδείχθηκε σε viral sensation,

τυπώθηκαν μπλουζάκια, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα, βίντεο, γιγαντοαφίσσες με τον τίτλο Project X Haren, για να βρεθούν όλοι στην πόλη Haren, στα… γενέθλια του κοριτσιού την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ώστε λάβει χώρα ένα τεράστιο άγριο πάρτυ με πολύ αλκοόλ, σεξ και τα τοιαύτα. 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την κωμόπολη, με τον δήμαρχο σε νευρική κρίση και την αστυνομία επί ποδός πολέμου, να επιβάλει κάτι σαν στρατιωτικό νόμο: ξηλώθηκαν πινακίδες των δρόμων ώστε να χάσουν τον προσανατολισμό τους οι εισβολείς, απαγορεύτηκε πλήρως η πώληση αλκοόλ κλπ.

ΠΡΙΝ

http://i.imgur.com/eCweB.jpg

ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Ως εκ τούτων, ξέσπασαν ιδιαιτέρως σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, μάχες χαρακωμάτων οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και τώρα με πέτρες, ιπτάμενα μπουκάλια και τραυματίες, έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις και δεν γνωρίζουμε ποιά θα είναι η έκβαση του περιστατικού. Το κοριτσάκι και οι γονείς του έχουν φυγαδευτεί, ενώ το όλο θέμα είναι πρώτη είδηση στην Ολλανδία: «h κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», γράφει το De Telegraaf.

Εικόνες από τις «πρώτες φάσεις του πάρτυ»:

Τί άλλο θα δούμε…

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα