Εκθετη η κυβέρνηση από τα «γρήγορα» εφάπαξ

Οι αποκαλύψεις για την προνομιακή μεταχείριση 253 δικαιούχων εφάπαξ, ως προς την επιτάχυνση της χρονικής καταβολής του, «εκθέτει πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση», τόνιζαν χθες κύκλοι της ΝΔ και έκαναν λόγο για υπόθεση «ακόμη και ποινικά κολάσιμη», ενώ ο Γ. Βρούτσης τόνισε πως «δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι εφάπαξ γνωρίζουν πλέον, ότι για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, το μόνο που χρειάζεται είναι κομματικό διαβατήριο του ΣΥΡΙΖΑ». Μετά την αποκάλυψη στοιχείων για φακέλους χωρίς δικαιολογητικά που να δικαιολογούν την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής του εφάπαξ, ο τομεάρχης Εργασίας και

Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, προανήγγειλε χθες την ανάληψη πρωτοβουλίας από βουλευτές του κόμματος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, με την κατάθεση από ερώτησης στη Βουλή. Με αυτή οι βουλευτές της ΝΔ θα ζητήσουν τα στοιχεία των φακέλων και τα δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις όσων «προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους», με τον κ. Βρούτση να επισημαίνει πως «η κ. Αχτσιόγλου είναι υποχρεωμένη να τα καταθέσει και αν δεν το κάνει θα προχωρήσω και στον εισαγγελέα, γιατί είναι ένα σοβαρό θέμα και ποινικά κολάσιμο, εάν οι διοικητικές διαδικασίες παραβιάζονται στη λογική των φίλων και ημετέρων». Ο ίδιος τόνισε ότι η υπόθεση αυτή «δείχνει το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης», αφού όπως σημείωσε «υπάρχουν φάκελοι κενοί, χωρίς δικαιολογητικά, που εξυπηρετούν στην καταβολή του εφάπαξ προς τους δικαιούχους, φίλους και ημετέρους». Το κολάσιμο διοικητικά και πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, υπογράμμισε «είναι να κάνεις διαχωρισμό στους ανθρώπους με κριτήρια φιλίας ή πολιτικής παρέμβασης πολιτικής».

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «με την αόριστη, ατελή και ασαφή διάταξη του άρθρου 35 παρ. 10 του Ν. 4387/2016, ?έσπασε? τον κανόνα της χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή των εφάπαξ, ανοίγοντας τον δρόμο σε ρουσφετολογικές πρακτικές, καταστρατηγώντας το πνεύμα του νόμου και προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα