Εκτενής αναφορά στο Politico της έκθεσης για τον Τύπο που απαξιώνει ο Γ. Οικονόμου – Τι αναφέρει για Καραϊβάζ

23:10 5/5/2022 - Πηγή: Antinews

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου η έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», βάσει της οποίας η Ελλάδα «έπεσε» 38 θέσεις το 2022 στην κατάταξη των χωρών με βάση τον «δείκτη» ελευθερίας του Τύπου, στερείται σοβαρότητας… Για το Politico, όμως, μάλλον έχει αξία, με το έγκυρο πολιτικό περιοδικό να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία των ενημερωτικών

μέσων, βάσει έκθεσης»!

Ο κ. Οικονόμου επιχείρησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μετριάσει τις σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη εντυπώσεις επιχειρώντας να προσβάλει την εγκυρότητα της έκθεσης. Αν και τα μεγάλα συστημικά Μέσα την επιβεβαίωσαν επί της ουσίας, «θάβοντας» τη σχετική είδηση, η απήχηση που είχαν δημοσιεύσεις «αντισυμβατικών» ενημερωτικών μέσων, όπως το antinews (βλ. «Ελευθερία Τύπου στην Ελλάδα: Χειρότερα από το Μπουρουντί αλλά καλύτερα από τη Ζάμπια») προκάλεσαν «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων στα social media για τον ρόλο των «αρίστων» και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ.

Στο περιεχόμενο της έκθεσης που επιχείρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υποβαθμίσει, εστιάζει και το Politico τονίζοντας στο σχετικό άρθρο το οποίο δημοσίευσε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ με τη χαμηλότερη κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τον ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη». Το Politico αναφέρει ότι η «Ελλάδα αντικατέστησε τη Βουλγαρία στη θέση του κράτους της ΕΕ με τις χειρότερες επιδόσεις και τώρα κατατάσσεται στην 108η —από 70η στον δείκτη του 2021- σε μια λίστα με 180 χώρες, που καταρτίστηκε από τους ‘’Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα’’».

«Η Ελλάδα», επισημαίνεται στο άρθρο του Politico, «συγκαταλέγεται σε μια λίστα χωρών, όπως η Σλοβενία, η Πολωνία και η Ουγγαρία, που έχουν εντείνει τους δρακόντειους νόμους κατά των δημοσιογράφων, αναφέρει η έκθεση». «Η Αθήνα», σημειώνεται, «ψήφισε έναν νέο νόμο πέρυσι που καθιστά αδίκημα για τους πολίτες τη διάδοση ‘’ψευδών πληροφοριών’’ και τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών».

Politico: Οι αρχές απέτυχαν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία Καραϊβάζ

Επίσης, το Politico αναφέρεται στο σημείο της έκθεσης στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για την άνανδρη δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ σημειώνοντας: «Η έκθεση σημειώνει ότι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία των δημοσιογράφων Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα και Ján Kuciak στη Σλοβακία δεν έχουν ακόμη καταδικαστεί. Στην Ελλάδα, οι αρχές απέτυχαν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου εγκλήματος Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2021».

The post Εκτενής αναφορά στο Politico της έκθεσης για τον Τύπο που απαξιώνει ο Γ. Οικονόμου – Τι αναφέρει για Καραϊβάζ appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα