Εκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ αύριο στην Ουάσινγκτον

19:47 4/4/2015 - Πηγή: Antinews

Τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισκέπτεται αύριο στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών πρόκειται για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει

η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το τετ α τετ ανάμεσα στην Κριστίν – Λαγκάρντ και τον Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται λίγες μέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ δόσης ύψους 450 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα πληρώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και διαψεύδει τα σενάρια περί στάσης πληρωμών στο εξωτερικό. Σίγουρα η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα ενώ θα διαφανούν και οι προθέσεις της κ. Λαγκάρντ η οποία τηρεί προσεκτική στάση σε σχέση με τον «πόλεμο» που έχουν ανοίξει κατά της Ελλάδας ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και ανώτατοι αξιωματούχοι, κυρίως από την Γερμανία.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα