“Εκπαιδευτήκαμε στην Ελλάδα” λένε ιταλοί αναρχικοί

Τη στιγμή που στη Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των μελών του “black bloc”, οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που συντάραξαν την ιταλική πρωτεύουσα την ημέρα του παγκόσμιου ραντεβού των Αγανακτισμένων, η αναρχική οργάνωση διαμηνύει ότι “αυτός είναι πόλεμος και αυτή είναι μόνο η αρχή”, ενώ αποκαλύπτει ότι μέλη της “εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα”…

Ο 30χρονος Φ. από την Απουλία, με πτυχίο πανεπιστημίου και έντονη οργή μέσα του, είναι ένας από τους αναρχικούς που κατέστρεψαν τη Ρώμη το Σάββατο, με τις ζημιές να ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ.

Σε

συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, αποκαλύπτει την ιδεολογία και τον βαθμό οργάνωσης του “Μαύρου μπλοκ” καθώς και τη “μαθητεία” των μελών του κοντά σε αθηναίους συντρόφους…

Όπως λέει, τα μέλη του “Μαύρου μπλοκ” δεν κρύφτηκαν, και οι αστυνομικοί ήξεραν τι θα συνέβαινε στις 15 Οκτωβρίου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν υπήρξε προετοιμασία, ο Φ. χαμογελά και δηλώνει:“Κάναμε μάστερ στην Ελλάδα”.Ο ίδιος διευκρινίζει: “Επί ένα χρόνο, πηγαίναμε στην Ελλάδα μια φορά το μήνα. Οι αθηναίοι σύντροφοι μας έμαθαν ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση. Πριν ένα χρόνο είχαμε μόνο μια μεγάλη επιθυμία να τα καταστρέψουμε όλα. Τώρα ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε διότι είχαμε σχέδιο και οργάνωση“.

Όπως εξηγεί, κινήθηκαν χωρισμένοι σε δύο “φάλαγγες”: 500 αναρχικοί ήταν οπλισμένοι και είχαν τοποθετηθεί στην αρχή της διαδήλωσης, με σκοπό να προκαλέσουν ζημιές στην οδό Cavour, ενώ άλλοι 300 τους προστάτευσαν από το πλάι, προκειμένου να μην απομονωθούν.

Όταν ο δημοσιογράφος του επισημαίνει ότι “μιλά σαν στρατιωτικός”, ο Φ. απαντά: “Μιλώ όπως κάποιος που βρίσκεται σε πόλεμο… τον οποίο κήρυξαν εκείνοι”.

Καταληκτικά, ο Φ. διαμηνύει ότι αυτός ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει..

http://www.nooz.gr/world/master-sti-molotof-apo-ellada-se-italois-anarxikois

Keywords
Τυχαία Θέματα