Έκκληση Lew προς Τσίπρα για άμεση συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew κάλεσε την Παρασκευή τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα δυσκολίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters,

ο Jack Lew είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Τσίπρα και “προειδοποίησε ότι η αποτυχία να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ευρύτερα” ανέφερε σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΜEGA στην Ουάσιγκτον Μ. Ιγνατίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του φέρεται να ζήτησε την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Lew, σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός χαιρέτησε τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα