Εισφορά αλληλεγγύης: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα ωφεληθούν έως 3,67 € τον μήνα!
Μηδενικό θα είναι το όφελος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, από το 2023 και μετά, για τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους ενώ για ένα ακόμη σημαντικό ποσοστό τους, το «κέρδος» θα είναι μόλις 1,83 έως 3,67 ευρώ τον μήνα! Είναι ξεκάθαρο ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί η κατάργηση άμεσων φόρων, οι οποίοι επιβαρύνουν ελάχιστα τους πολλούς και περισσότερο τους μη έχοντες και η διατήρηση, σε δυσθεώρητα επίπεδα,
Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός δημόσιων υπαλλήλων και κυρίως συνταξιούχων δεν θα δουν ούτε μισό ευρώ παραπάνω στα μηνιαία ποσά που δικαιούνται να λαμβάνουν στους λογαριασμούς τους από το 2023 και μετά, αφού τα ετήσια εισοδήματα τους είναι κάτω των 12.000 ευρώ (για αυτή την κατηγορία, βάσει εισοδηματικού κριτηρίου, δεν υπάρχει παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης). Ένας ακόμη εξίσου σημαντικός αριθμός τους θα λάβει μόλις 1,83 ή 3,67 ευρώ τον μήνα!!
Γιατί; Όπως είναι γνωστό, η εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Πολύ απλά, μέχρι σήμερα επιβάλλεται σε όσους και όσες έχουν μηνιαίες αποδοχές (μεικτές) άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα.
Έτσι, το όφελος που θα δουν, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι από το 2023 και μετά, διαμορφώνεται ως εξής:
Για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 1,83 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 3,67 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 5,5 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 16.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 7,33 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 17.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 9,1 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ, το ετήσιο κέρδος θα είναι 11 ευρώ τον μήνα.Για ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 12,8 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 14,6 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, το μηνιαίο κέρδος θα είναι 35,5 ευρώ.Για ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ το μηνιαίο κέρδος θα είναι 43,8 ευρώ το μήνα.Για ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ το μηνιαίο κέρδος θα είναι 56,3 ευρώ.Για κοροϊδία κατηγορούν οι συνταξιούχοι τον πρωθυπουργό
Στα ελάχιστα ευρώ που αναμένεται να δουν από το 2023 στους λογαριασμούς τους οι «απόμαχοι της εργασίας» αναφέρεται η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Οι επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» από την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος των συνταξιούχων, αναφέροντας ότι «πρόκειται για φαρσοκωμωδία που δεν γελάει κανείς από τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Γιατί τέτοια ήταν η ‘’παράσταση’’ που έδωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα της Βουλής».
«Το 66% των συνταξιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ έκαστος, δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτό το μέτρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, προσθέτοντας ότι «ωφελούμενοι θα είναι περίπου 500.000 άτομα (συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι). Τι θα κερδίσουν όλοι αυτοί; Για ποσά λίγο πάνω από τα 1.000 ευρώ, το όφελος είναι… 1,83 ευρώ το μήνα! Για σύνταξη 1.500 ευρώ, το κέρδος είναι 11 ευρώ το μήνα και για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, το κέρδος είναι 35,5 ευρώ το μήνα. Ψάξτε να βρείτε, μετά τις σφαγιαστικές περικοπές που κάνατε στους συνταξιούχους, πόσοι εξ αυτών λαμβάνουν συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, για να έχετε το μέγεθος της υποκρισίας, από αυτές τις προαναγγελίες της ντροπής».
The post Εισφορά αλληλεγγύης: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα ωφεληθούν έως 3,67 € τον μήνα! appeared first on antinews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Το καντήλι της Παναγίας άναψε μόνο του
- Μαρία Κίτσου: Το πρόβλημα υγείας και οι ακυρώσεις των παραστάσεων
- Τραγωδία στον Πειραιά: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι – Νεκρός ο οδηγός
- Έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Ανάληψη ευθύνης: «Επιτεθήκαμε με δύο κιλά εκρηκτικής ύλης»
- Πάρτι εξοπλιστικών αγορών – μαμούθ σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας
- ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της CIA αποκαλύπτει για τον Τσε Γκεβάρα: «ΜΟΝΟ τα χέρια του έφθασαν στην Κούβα μετά την εκτέλεσή του...»
- Εισφορά αλληλεγγύης: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα ωφεληθούν έως 3,67 € τον μήνα!
- Ειρωνικοί οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία κληρικών στην Βουλή
- Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου
- Νέες φωλιές και αύξηση των κιρκινεζιών στην περιοχή των Λεχαινών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews
- Πάρτι εξοπλιστικών αγορών – μαμούθ σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας
- Εισφορά αλληλεγγύης: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα ωφεληθούν έως 3,67 € τον μήνα!
- Προεκλογικά, για να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, θυμήθηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς η κυβέρνηση κινδυνεύει να «ξεπλύνει» τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τις παράνομες υπερωρίες
- Παρουσίαση του βιβλίου του Π. Αδαμίδη στην Τρίπολη με θέμα: «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας»

- Τελευταία Νέα Antinews
- Εισφορά αλληλεγγύης: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα ωφεληθούν έως 3,67 € τον μήνα!
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς η κυβέρνηση κινδυνεύει να «ξεπλύνει» τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τις παράνομες υπερωρίες
- Παρουσίαση του βιβλίου του Π. Αδαμίδη στην Τρίπολη με θέμα: «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας»
- Προεκλογικά, για να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, θυμήθηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών
- Πάρτι εξοπλιστικών αγορών – μαμούθ σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας
- Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας
- Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον – Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες
- Μαθήματα Ισραήλ προς ΗΠΑ, Ελλάδα, Κύπρο: Απόγειο «στρατηγικής μυωπίας» η άρση στήριξης στον αγωγό αερίου, EastMed
- Βραδιά Conference League με πολλές στοιχηματικές επιλογές στο Pamestoixima.gr
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- «Άγριες Μέλισσες»: Η θυσία του Δούκα και η εκδίκηση του Μελέτη καθήλωσαν το κοινό
- Ο τζόνσον σχεδιάζει γαμήλια δεξίωση στην πρωθυπουργική κατοικία
- Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται – βιολογικά προγράμματα
- Προσαγωγές υγειονομικών σε αναστολή κοντά στο σπίτι του Κ. Μητσοτάκη
- Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου
- Προσαγωγές υγειονομικών έξω από το σπίτι του κυριάκου μητσοτάκη
- Από τον σεπτέμβριο η βρετανία θα έχει νέο πρωθυπουργό
- Έλλειμμα σοβαρότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού, υπάρχει ανάγκη για πολιτική αλλαγή, είπε ο Α. Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)
- ΗΠΑ: Ο Έλληνας ιερέας Άλεξ Καρλούτσος τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Μπάιντεν
- Τάσεις mrb: ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί