Εισαγγελέας στα πανεπιστήμια

19:19 1/2/2018 - Πηγή: Antinews

Εισαγγελέας μπαίνει στα Πανεπιστήμια της χώρας προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες πως λειτουργούν ως άβατο διάπραξης εγκληματικών ενεργειών. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλ. Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα τεκταινόμενα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία ήδη ξεσήκωσαν σφοδρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τον Κυριακό Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει πως θα επανεξετάσει το θέμα του ασύλου.

Οι

καταγγελίες μιλούν για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων, αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες των τυχόν παράνομων ενεργειών.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει μάρτυρες προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τα φαινόμενα βίας που καταμαρτυρούνται, μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακούς οι οποίοι μιλούν για ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών ομάδων στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ανάμεσά τους και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Μάνο Στεφανίδη ο οποίος αναφέρεται σε επιθέσεις και εμπόριο ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ χαρακτηρίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ως "αποθήκη κατασκευής μολότοφ". Παράλληλα, προχθές ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο , με έναν νεαρό εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών να μπαίνει μέσα στο γραφείο καθηγητή του Πανεπιστημίου.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα