Είσαι στο μυαλό, το τεσσαρακοστό

Γιορτή στο Φάληρο, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Ανήμερα των γενεθλίων τους, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 3-0 την ΑΕΚ και πανηγύρισαν μαθηματικά (και) τον φετινό τίτλο. Τα γκολ του Παπαδόπουλου στο 13’ και στο 56’ και του Αμπντούν στο 62’ σφράγισαν τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» και τους επέτρεψαν να σβήσουν πανηγυρικά την τούρτα των ογδοηκοστών όγδοων γενεθλίων τους!

Το τέταρτο αστέρι στη

φανέλα είναι γεγονός και ο βασικός στόχος της φετινής χρονιάς (2012+1) επετεύχθη. Καλύτερη απ’ όσο λέει το σκορ η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε τετ-α-τετ του Κορδέρο και στο τέλος θα μπορούσε να έχει δεχθεί κι άλλο γκολ σε δοκάρι του Μανιάτη.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, είχε κενό διάστημα μετά το 1-0, πανηγύρισε ακόμη ένα τίτλο. Αν και η σημερινή μέρα είναι ημέρα γιορτής για τους ερυθρόλευκους, το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα και αυτή είναι που εδώ και καιρό απασχολεί τους ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει εγχώριος ανταγωνισμός και ο σχεδιασμός μιας ομάδας που απλά θα κερδίζει το Πρωτάθλημα, θα αφορά μια ομάδα ιδιαιτέρως μέτρια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Είναι αμφίβολο αν οι ερυθρόλευκοι θα συναινούσαν στην παραχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών που έφυγαν για το εξωτερικό, αν υπήρχε κι άλλος μνηστήρας για τον τίτλο.

Επίσης, το γήπεδο που δεν γέμιζε ασφυκτικά ούτε σε ευρωπαϊκά ματς, είναι τρανή απόδειξη, ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του, με τη χειρότερη ομάδα των τελευταίων χρόνων.

Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του Μίτσελ στην επόμενη μέρα, ο οποίος πιστώνεται την καθιέρωση του Βλαχοδήμου και ασφαλώς σε λίγο καιρό θα έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και στην Ευρώπη.

Όσο κι αν φαντάζει οξύμωρο, η βελτίωση του ΠΑΟΚ πιθανόν του Παναθηναϊκού και υπό προϋποθέσεις και άλλων μεγάλων ομάδων κατά τη νέα σεζόν, θα είναι επωφελής για τους ερυθρόλευκους.

Οι γκρίνιες από τους αντιπάλους για εύνοια προς την ομάδα του Πειραιά δεν έλειψαν και στο φετινό πρωτάθλημα, αν και η φετινή διαφορά δυναμικότητας μάλλον δεν έχει προηγούμενο.

Όλα αυτά είναι μάλλον η συζήτηση της επόμενης μέρας, καθώς απόψε για τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και φιλάθλους των ερυθρολεύκων σημασία έχει μόνο η «κούπα», αυτή που ακόμη και τώρα αποτελεί το απόλυτο φετίχ: «είσαι στο μυαλό, το τεσσαρακοστό»…

Keywords
Τυχαία Θέματα